Barceló: “Fem un pas més en la prevenció i contenció del virus i en la protecció de la ciutadania”

El sector de l'oci nocturn reclama a l’administració autonòmica un pla integral de reactivació.

Barceló: “Fem un pas més en la prevenció i contenció del virus i en la protecció de la ciutadania”
Barceló: “Fem un pas més en la prevenció i contenció del virus i en la protecció de la ciutadania”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat positivament les actuacions coordinades en matèria de salut pública acordades per totes les autonomies amb l'objectiu de frenar la proliferació de la pandèmia en el Consell Interterritorial de Salut extraordinari d'aquest divendres. “Fem un pas més en la prevenció i contenció del virus i en la protecció de tota la ciutadania”, ha assegurat.

A més, Barceló ha destacat que aquest acord “unifica criteris perquè les mesures de control de la pandèmia siguen homogènies en tot el territori i despleguen la seua efectivitat”. Entre aquestes mesures està l'orde de tancar les discoteques a tot Espanya i la prohibició de fumar a la via pública si no es pot garantir el manteniment de la distància interpersonal de dos metres. La consellera ha avançat que en els pròxims dies s'adoptaran les decisions corresponents per a l'aplicació i entrada en vigor amb totes les garanties jurídiques de totes les mesures aprovades en el si del Consell.

D'altra banda, la titular de Sanitat Universal ha demanat comparéixer en la Diputació Permanent de les Corts per a explicar la situació de la pandèmia i les mesures adoptades a la Comunitat Valenciana des de la fi de l'estat d'alarma.

El sector reclama un pla integral

Les reaccions del sector a les noves limitacions anunciades pel Ministeri i la Generalitat no s’han fet esperar. L'associació SOS Hoteleria ha reclamat a l’administració autonòmica un pla integral per a reactivar un sector que ocupa vora 190.000 persones i factura 12.000 milions d'euros. Segons asseguren els hotelers, la demanda caurà un 30% i creuen que la recuperació “va per llarg”.

El president d’aquesta entitat, Fidel Molina, afirma que la patronal valenciana viu “moments de veritable desesperació” i s’ha referit a les conseqüències que té en l’ocupació, “perquè és un sector que té un elevat percentatge d'assalariats temporals (36,4%) i amb contractes a temps parcial (25,6%), dos grups molt vulnerables davant caigudes de la demanda".

Per a superar els efectes de la pandèmia en els seus negocis, SOS Hoteleria ha reclamat la suspensió temporal de la recaptació d’impostos com l’IAE, l’IBI, el de terrasses, guals, aigua o recollida de fem, així com la supressió del pagament de plusvàlues en cas de venda, ajudes al pagament del lloguer o microcrèdits adaptats.

D'altra banda, també reclamen ajudes per a la contractació de menors de 25 anys o majors de 50, amb deduccions de la totalitat de la quota de la Seguretat Social. També consideren necessari prorrogar tant la prestació per cessament d'activitat extraordinària com els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins a final d'any, perquè “permetria salvar milers d'autònoms en el primer cas i centenars d'ocupacions i ocupadors en el segon”.

També et pot interessar

stats