Argentina posa en marxa la primera unitat de respiració no invasiva basant-se en el treball del personal mèdic valencià
Hospitals com el Doctor Peset o el Clínic de València disposen d’aquestes unitats des de l’inici de la pandèmia.
L’hospital públic Juan Fernández, a Buenos Aires, va haver de buscar una solució urgent davant el col·lapse de les UCI a causa de la pandèmia. Ho van resoldre creant la primera unitat de respiració no invasiva en aquest país, a partir de les instruccions del personal mèdic valencià, que té aquest tipus d’unitats des de l’inici de la pandèmia.
Aquest protocol combina la postura del pacient amb l’ús d’una màscara o un casc, una de les principals novetats d’aquestes unitats, que s’han dissenyat a Europa. Els experts valencians, preocupats per la pressió a les UCI i el dany que causa la intubació, treballen precisament per buscar alternatives com aquesta.
“El que hem fet és generar protocols, formes de treball… per a no haver d'intubar la majoria de pacients, evitar els ingressos a les UCI i acurtar les seqüeles de les UCI i l’estança hospitalària”, ha explicat a À Punt NTC José Miguel Alonso, anestesiòleg de l’Hospital la Fe.
Aquestes unitats, conegudes com a Ucris, funcionen ja en hospitals com el Doctor Peset o el Clínic de València. A l’Argentina, d’altra banda, ja han aconseguit que set de cada deu pacients no ingressen a l’UCI.