Ajuntament, hotelers i comerciants de Peníscola contra la presència de manters
Asseguren que aquest tipus de venda, a més d’il·legal, comporta un problema de salut pública en l’actual context sanitari.
La presència dels manters a les localitats de la costa té aquest estiu un problema afegit. Els comerciants i l'Ajuntament de Peníscola alerten que aquesta classe de venda, a banda de ser il·legal, comporta un problema de salut pública perquè, segons afirmen, no hi ha cap control sanitari.
Hotelers i comerciants de Peníscola acusen els manters de fer competència deslleial i de no complir les mesures de seguretat davant la Covid-19.
“Si als ciutadans ens estan exigint l’ús de mascaretes i que ens autoprotegim, lògicament tampoc no es poden permetre aquesta classe d’activitats i esperem que les autoritats prenguen consciència del problema”, ha declarat a À Punt Notícies el president de l’Agrupació d’Empresaris Turístics de Peníscola (Agretur), Francisco Ribera.
L'Ajuntament demana a l'administració central que els policies locals puguen vestir de paisà per a lluitar contra aquests venedors. “Darrere d’això hi ha màfies, i per tant, és una qüestió de seguretat”, denuncia l’alcalde de la localitat, Andrés Martínez, que, a més, demana reforços, ja que amb l'increment de brots de la Covid-19, les forces locals estan desbordades. “Pel tema de la Covid, pel tema del top manta, pel tema del trànsit, al final la policia local no pot amb tot", remata Martínez.
Els comerciants fan una crida a no comprar al top manta. Lorena Segura, empleada d’una tenda, té clar que “si la gent no els comprara, no hi hauria top manta”. “D’una banda, perquè és il·legal, i d’altra, perquè no guarden les mesures que complim nosaltres, per a mi és un problema”, afirma Alicia Huga, turista de Sabadell de vacances a Peníscola.
Però ni les multes de més de 750 euros, ni els quasi 10.000 articles confiscats l'estiu passat, han impedit la presència dels manters en aquesta localitat turística del Baix Maestrat.