El 93% de la població valenciana viu en zones en risc extrem de Covid-19

Tot i estar present en totes les comarques del País Valencià, el coronavirus es concentra sobretot als grans nuclis de població i el litoral

Benicàssim, la Plana Alta
Benicàssim és la ciutat de les comarques del nord amb una situació epidemiològica més extrema / José Vicente Manzana

La quarta onada de la pandèmia avança a la Comunitat Valenciana i el nombre de municipis en risc extrem de propagació de la Covid-19 continua en augment. Hi ha 324 municipis en aquesta situació epidemiològica, onze més que a l'inici d'aquesta setmana, segons la darrera actualització de dades publicada per la Conselleria de Sanitat Universal aquest divendres 30 de juliol.

L'increment de contagis ha fet que el 93% de la població, vora 4,7 milions, visquen en poblacions amb una incidència superior a 250 casos per cada 100.000 habitants els últims catorze dies, la barrera que marca el nivell més alt de risc previst pel semàfor del Ministeri de Sanitat. Un milió de valencians i valencianes més que fa dues setmanes habiten en zones amb un nombre disparat d'infeccions per Covid-19 notificades per prova diagnòstica.

El coronavirus, tot i estar present en totes les comarques del País Valencià, es concentra sobretot als grans nuclis de població i el litoral. De les 44 ciutats de més de 25.000 habitants, Crevillent (233) és l'única amb un risc alt i no pas extrem.

Quant als principals nuclis turístics, s'observen tendències oposades. Hi ha municipis amb més de 800 casos per cada 100.000 habitants que han augmentat la seua incidència respecte de l'actualització anterior de dades epidemiològiques, com ara Orpesa (1.359), Dénia (894), Xàbia (831) i Benidorm (806).

A Calp, però, la davallada en el nombre d'infeccions ha fet que la incidència (1.153) es reduïsca en més de 200 punts. Malgrat aquesta millora, Calp continua sent la ciutat amb la incidència més elevada de la Comunitat Valenciana. En aquesta línia, Gandia (819) i València (801) han reportat una mitjana de contagis per càpita inferior que a l'inici d'aquesta setmana, tot i que no tan acusada.

Benicàssim (1.012), que quadruplica la barrera dels 250 punts d'incidència acumulada i és la ciutat de les comarques del nord amb una situació epidemiològica més extrema, es manté igual que fa tres dies.

També et pot interessar

stats