El 65% de l'alumnat entre 5 i 11 anys ja està vacunat amb la primera dosi

En el col·lectiu descolars que tenen entre 9 i 11 anys, tres de cada quatre ja ha rebut la primera vacuna contra la covid

Vacunació al CEIP Campanar de València
Vacunació al CEIP Campanar de València / Jorge Gil (Europa Press)

El 65% dels escolars de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 5 i els 11 anys, ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal. Aquesta xifra està deu punts per damunt de la mitjana espanyola, com han puntualitzat des del departament de la consellera Ana Barceló. A més, en el nostre territori s'ha superat el 75% de cobertura en els grups d'edat de 9, 10 i 11 anys, que també tenen la primera dosi del preparat.

En concret, des que es va iniciar la campanya de vacunació infantil el 15 de desembre, la Conselleria de Sanitat Universal ja ha administrat 226.911 dosis entre els escolars. Per províncies, s'han administrat 79.635 dosis a Alacant, 26.498 a Castelló i 120.778 a València.

Des que es va reprendre la vacunació, després de la tornada de les festes de Nadal s'han vacunat més de 119.300 menors. D'ells, al voltant de 17.300 pertanyen al col·lectiu que, per qualsevol motiu, no es va posar la vacuna en la primera fase i que, per tant, han sigut repescats en aquest període, aclareixen fonts de la conselleria. Aquesta quantitat representa un 14,5% de les vacunes posades en aquesta segona fase.

També et pot interessar

stats