Més de 1.700 persones es vacunen sense cita en el Black Friday

La imminent implantació del certificat Covid espenta la vacunació en els cins punts mòbils habilitats en tot el territori aquest divendres

Cues per a vacunar-se en un centre comercial d'Alacant / Virgínia Contreras

En ocasió del Divendres Negre de descomptes comercials o Black Friday, la Conselleria de Sanitat Universal va habilitar cinc punts mòbils de vacunació sense cita contra la Covid-19 en zones comercials d'arreu de la Comunitat Valenciana.

L'èxit d'aquesta campanya s'ha fet palés en la xifra d'inoculacions: 1.719. Al centre comercial La Salera de Castelló de la Plana es van vacunar 637 persones; al punt de la plaça de bous de València, 556; a l'Ikea d'Alfafar, 288; a la gran superfície Plaza Mar d'Alacant, 216, i al centre comercial La Marina de Finestrat, 22.

La imminent aprovació del certificat Covid per accedir als establiments d'oci i restauració, que la Generalitat preveu que estiga en vigor el 3 de desembre, podria explicar les llargues cues que s'han tornat a repetir aquest dissabte al punt de vacunació sense cita prèvia habilitat a Alacant.

L'elevada afluència a aquests punts, i les consegüents llargues cues, va fer que l'equip de vacunació de la Conselleria de Sanitat Universal mantinguera el dispositiu activat fins a immunitzar totes les persones que esperaven el seu torn. Així doncs, tot i que l'horari previst a la plaça de bous de València acabava a les 21 hores, es va allargar fins a passades les 23:20.

Aquest dissabte la conselleria torna a vacunar sense cita prèvia al centre comercial Plaza Mar d'Alacant de 10 a 20 hores. A més, amb motiu de la marató de València s'instal·laran de nou punts de vacunació sense cita a la fira del corredor (Ciutat de les Arts i les Ciències) el divendres 3 i dissabte 4 de desembre. En aquesta línia, a la zona comercial La Salera de Castelló de la Plana s'habilitarà un punt de 16 a 21 hores divendres.

La Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana ha informat aquest divendres que no s'oposa a les restriccions amb certificat Covid sol·licitada per la Generalitat i que resoldrà la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), segons fonts d'aquest òrgan. Fonts de l'alt tribunal valencià han indicat que es pronunciara sobre aquest tema la setmana vinent.

També et pot interessar

stats