Quin presentador d'À Punt va ser monitor júnior d'un integrant de La Fúmiga fa 20 anys?
Els dos protagonistes s'han retrobat virtualment en la plataforma Twitter i han intercanviat felicitacions pels èxits aconseguits respectivament
Qui no ha trobat un antic company de classe mitjançant les xarxes socials? Açò és el que ha ocorregut entre dos populars alzirencs, que la plataforma Twitter ha fet retrobar-se virtualment. Parlem de José Beteta, un dels components de La Fúmiga, i Bérnar Giménez, presentador de l’espai de reportatges d'investigació d'À Punt. A finals dels anys 90, la comunitat de júniors de església arxiprestal de Santa Caterina Màrtir d’Alzira (Ribera Alta) va ser el punt de trobada d’un joveníssim Bérnar Giménez que, amb 17 anys, començava com a monitor d’un grup de xiquets; i un menut intrèpid amant de la música, que després es convertiria en compositor i professor de clarinet i ens faria saltar i ballar amb la música de banda.
Després de molts anys i d’assolir la popularitat cadascú en la seua matèria, arran d’un tuit s’inicia una recerca per la memòria dels dos personatges. Beteta recorda un monitor en un grup infantil de convivència, després de fer la primera comunió. Li deien Bérnar, va treballar com a reporter en Radio Televisió Valenciana, l’antiga Canal 9, i després li va perdre el rastre. Tot i que el nom no representa una pista significativa, ja que el patró de la capital de la Ribera Alta és Sant Bernat i és un nom molt comú en la zona, són moltes coincidències. El presentador de Zoom respon activament en la conversa de la xarxa social i, ara sí, el record cobra forma. Les vivències de la primera joventut floreixen, s’han trobat. Es tanca el cercle.
Passió per la comunicació
Des de ben menut Bérnar Giménez mostrava la seua inquietud pel món de la comunicació. Segons ha pogut saber À Punt, amb 17 anys ja col·laborava en la revista El Volteig. Una publicació, vinculada a la parròquia Santa Caterina d’Alzira, en què un adolescent Bérnar escrivia articles d’opinió i donava cobertura a les històries més pròximes del seu voltant. Quedava ja de manifest fa més de dues dècades l'avidesa creixent del presentador per la informació i el desig de contar com és el món.
Una vocació que l'ha fet consolidar-se en el prime time de la nit de dilluns en els mitjans de comunicació públics valencians. L’aposta per nous gèneres com l’infoentreteniment ha posicionat el programa d’investigació periodística Zoom, presentat per l'alzirenc, en el pòdium dels més seguits. Algunes emissions han assolit xifres per damunt del 6% de quota de pantalla. D'altra banda, ha sigut guardonat amb diversos reconeixements pel seu treball en matèria d'investigació i denuncia com ara un dels Premis Solidaris de l’ONCE, pel reportatge Stop bullying.
Per la seua part, José Beteta com a component de La Fúmiga, ha cantat a la Mediterrània amb un èxit atronador, i fa no res presentava en À Punt Mèdia, juntament amb Artur Martínez, el seu segon àlbum anomenat Fotosíntesi. Un treball amb una essència renovada que ha comptat amb les col·laboracions d’artistes valencians com Jonatan Penalba, Samantha Gilabert, Esther o Panxo. Música de banda, festiva, optimista, portada als escenaris i dignificada, és la premissa d'aquest segon treball.
La banda té moltes peculiaritats i és que està formada per dotze amics des de la infància que no han perdut la seua essència de transmetre bones vibracions i ganes de gaudir de la vida. Per a Beteta, sembla que la unió i el sentiment de pertinença al seu poble no només li ha possibilitat fer música i ser un referent musical amb els amics de tota la vida, sinó també retrobar-se amb el passat i amb un company d'infantesa, també arrelat sentimentalment a aquesta localitat de la Ribera Alta. Tot queda a casa.