'Fotosíntesi', l'últim èxit de La Fúmiga

No arriba a 24 hores de l'estrena i ja ha revolucionat les plataformes musicals i ha fet bollir les xarxes

Música de banda, festiva, optimista, portada als escenaris i dignificada. Amb aquesta premissa es presenta el seu segon treball, 'Fotosíntesi' / Les notícies del matí
05 de novembre 2021 - 14:53

Canten a la Mediterrània, venen d'Alzira i ens fan cantar, tocar i ballar. La Fúmiga trau un nou disc i l'ha presentat aquest divendres en Les notícies del matí, en una entrevista amb Montse Català per a la ràdio pública valenciana. Artur Martínez i José Beteta, dos dels components de La Fúmiga, han volgut presentar en els micròfons d’À Punt Mèdia Fotosíntesi, el seu últim treball, dotze hores després del seu naixement.

Música de banda, festiva, optimista, portada als escenaris i dignificada. Amb aquesta premissa es presenta Fotosíntesi, deu cançons que van fer explotar les xarxes ahir i que no han deixat dormir els creadors. Un èxit encara per digerir, però no volen deixar d'agrair als seguidors.

“Ser la representació d’una cosa tan identitària nostra, com és la música de banda o de carrer, no ens pot fer sentir més orgullosos.” Artur Martínez - Membre de La Fúmiga

Amb més de sis milions de reproduccions en el seu canal de YouTube, aquests dotze amics des de la infància no perden la seua essència de transmetre bones vibracions i ganes de gaudir de la vida, però asseguren que encara no poden viure de la música i continuen compaginant la seua passió amb altres faenes. En aquest sentit, llancen una reivindicació contundent contra la precarització del sector: “La música és una professió i s’ha de remunerar, lluitarem per això”.

Artur Martínez i José Beteta han visitat els estudis d'À Punt Mèdia per a parlar amb Montse Català del seu segon treball
Artur Martínez i José Beteta han visitat els estudis d'À Punt Mèdia per a parlar amb Montse Català del seu segon treball / Les notícies del matí

Fotosíntesi, metàfora de la transformació del grup

Emocionats i feliços pel resultat, i amb una humilitat que transpira senzillesa, Artur i José confessen una segona lectura del títol que dona nom al treball. Segons expliquen, Fotosíntesi fa referència al procés vital, musical i artístic que viuen els components del grup ara mateix.

“És una metàfora de nosaltres mateixos. Estem canviant les fulles” La Fúmiga

Un projecte de creixement i consolidació i l’inici d'una nova etapa, però sempre amb un denominador comú: cuidar-se els uns als altres. "Som els de sempre, estàvem en la banda des que érem menuts." Asseguren que el grup és un projecte "vital" i no dubten a incloure amics, família i parella dins de la seua bambolla. "És un projecte de vida, les coses més importants també han d’estar ací dins", expliquen.

El punt més emotiu de l’entrevista, sens dubte ha sigut el moment en què el cantador valencià Jonatan Penalba ha entrat en directe per a felicitar el grup pel nou disc, treball en què el cantautor de l’Alcúdia ha col·laborat també amb un tema que tanca l'LP i que és un cant a la terra, al nostre territori i a les nostres comarques. De projectar la veu a la Mediterrània a mirar a dins del cor valencià.

És un tema d’amor al lloc on tenim la sort de viure. Una cançó que se’m clava a dins. Els valencians tenim moltes coses en comú, moltes més de les que ens separen. Artur Martínez - Membre de La Fúmiga

Ambdós han agraït el paper de la ràdio pública valenciana com a mitjà que dona cabuda, parla i escolta a la indústria musical i cultural del nostre territori.

Sense un mitjà públic, grups transversals com el nostre no tindrien altaveu. La Fúmiga

Un treball de visibilització, que sens dubte, forma part de l’essència i la raó de ser de la radiotelevisió pública valenciana.

A més, aprofitant la presentació del nou disc en À Punt, hem conegut millor la seua faceta més festera amb aquest divertit test.

També en la seua visita ens han deixat aquesta joieta: una versió flamenca improvisada de Mediterrània.

@apuntmedia

🎶 La versió flamenca improvisada de #Mediterrània és una de les joietes que ens ha deixat La Fúmiga en la seua visita a À Punt #lafumiga #àpunt

♬ sonido original - À Punt Mèdia

Tens tot els continguts de Les notícies del matí al web d’À Punt.

També et pot interessar

stats