Com menjar de forma saludable sense fer dieta

Parlem d'alimentació saludable en diferents programes d'À Punt.

Menjar de forma saludable.jpg
Berenar saludable després de fer esport / Shutterstock
06 de maig 2021 - 21:03

El menjar és la pedra angular de la salut, però, com plantar cara a l'allau d'informació que ens envolta? En aquest capítol de ‘Felicitat 3.0’, “Menjar”, revisem alguns falsos mites sobre l'alimentació, fem una compra saludable i descobrim que menjar bé és més senzill que no pensàvem.

Toni Mejías, del grup de rap Los Chikos del Maíz, es posa davant de l'espill en 'Hambre'. Un llibre en què conta que té anorèxia, com pateix aquest trastorn alimentari i com lluita per a controlar-la. Ens ho va explicar en ‘El Dia À Punt'.

En ‘Pròxima parada’ analitzem amb la científica Llúcia Martínez la realitat de les dietes miraculoses.

Com saber si el menjar que consumim diàriament és o no saludable? En l'actualitat, els productes alimentaris envasats contenen detallada la informació nutricional però sovint resulta complicat entendre-la.

Ara, amb l'objectiu de facilitar la comprensió d'allò que comprem i millorar així l'alimentació de la ciutadania, el Ministeri de Consum ha anunciat que implantarà un model d'etiquetatge per a diferenciar entre el menjar saludable i el no saludable, anomenat Nutri-Score. Un sistema que, tot i les bones intencions, diverses associacions han denunciat que presenta deficiències i que acaba beneficiant el sector alimentari, especialment el dels ultraprocessats. Ho abordem en ‘Les Notícies de la nit’, tot això, amb el president de Justícia Alimentària, Javier Guzmán.

Hem trobat la manera de cuinar saludable i divertit amb els Jajajers d''El Dia À Punt'. "Cuinant amb Ferran" ens ensenya una recepta que li pega una volteta més a la moda de fer postres i rebosteria saludable.

En ‘El Dia À Punt’ també parlem amb Imma Juan sobre propostes per a menjar bé i de manera saludable i sostenible. Ella ens explica per què la millor dieta és... no fer dieta.

També et pot interessar

stats