Laura Mengó: "Hui pense dormir i després no sé encara què faré, potser veure fotografies i parlaré amb les xiques"

La fallera major de València ha contat a les càmeres d'À Punt que el seu moment inoblidable del regnat ha sigut "sentir l’himne a l’Ofrena, al costat de la seua comissió i la Mare de Déu"

Entrevista a Laura Mengó minuts abans de la Cremà / À Punt Mèdia

A les deu i mitja del matí del dilluns 20 de març potser la fallera major de València, Laura Mengó, s’haja despertat del seu somni viscut. També potser que continue descansant, davall la mirada pacient de sa mare Rosa, que la deixarà que allargue el seu somni fins al migdia. Tot per continuar somniant amb el que ha sigut per a Laura una experiència única, irrepetible i que com ella ha dit "ha superat expectativa que tenia". 

El que sí que sabem, perquè ella mateixa ho va explicar anit davant les càmeres d’À Punt, és el que farà quan desperte del seu somni. Això sí, serà després d’engolir el desdejuni que de segur, i com ha fet cada dia de Falles, li haurà preparat Rosa, l’entregada mare —qui ha assumit que durant el temps del regnat de Laura, a la fallera major no li pot faltar el seu café, suc i pa torrat per a començar el dia—. Una vegada alimentada, Laura ha confessat no tindre massa clar què farà ni per on començarà: "Potser veuré fotografies i parlaré amb les xiques". 

Emocionada, però sense soltar una llàgrima

Tot això és el que contava anit una fallera major, molt continguda, en apropar-se el final de la festa gran. Sense soltar una llàgrima. Laura, esgotada, però amb un semblant radiant com el primer dia i la seua emoció intacta, deia a l’equip d’À Punt: "No és el final, encara queden molts actes, però el ben cert és que la setmana fallera ha finalitzat i estem molt emocionades. Ser fallera major ha superat les meues expectatives". 

L'equip d'À Punt dona ànims a Laura per a encarar el final de les Falles 2023
L'equip d'À Punt dona ànims a Laura per a encarar el final de les Falles 2023 / À Punt Mèdia

El seu balanç personal de les Falles

Pel que fa al balanç personal de Laura Mengó, la màxima representant de la festa ha explicat que "València ha sigut increïble i la tornada a la normalitat s'ha vist a la plaça de l’Ajuntament". Preguntada què s'emporta del seu regnat, la fallera major ha contestat ràpidament: "La meua Cort d’Honor, tots els moments viscuts amb elles a València, amb els fallers, la Junta Central Fallera, acompanyants, tots…".

I poc abans de la Cremà, Ferran i Maria li recorden que les llàgrimes que potser vindran seran d’alegria. L’alegria viscuda per aquesta jove de 25 anys, infermera i tot un exemple de superació com nadadora paralímpica. 

Reviu l'especial de la Nit de la Cremà

També et pot interessar

stats