Laura Mengó, fallera major de València: “La cort d’honor i jo dormim unes 3 o 4 hores al dia… Ja dormirem el dia 20”

La màxima representant de les Falles 2023 ha valorat molt positivament el monument municipal i de la imatge del cor ha dit "és excepcional" per com ens representa

Laura Mengod, la fallera major de València, parla amb l'equip d'À Punt Mèdia / À Punt Mèdia

Amb un rostre il·luminat per la felicitat i un somriure que li ocupa tota la cara, així s’ha presentat davant l’equip d’À Punt Mèdia la fallera major de València, Laura Mengó. El primer que li han preguntat és: “veure't el rostre porta a pensar que has dormit moltíssim, però no”. I després han vingut una successió de preguntes: A qui t’has encomanat perquè les Falles tinguen aquest sol radiant? La fallera major, feliç de com comencen les festes, i amb la tranquil·litat que la caracteritza ha respost: “Estem tenint molta sort, un temps propi de falles. I l’experiència de ser fallera major és una experiència única, inoblidable, però passa massa ràpid". 

Trobe a faltar la meua falla, l’Antiga de Campanar

Quan li han preguntat per les hores de descans al dia ha dit: “La cort d’honor i jo dormim una mitjana de 3 o 4 hores al dia. Però és una setmana i cal passar-ho bé. Ja tindrem temps de dormir. I ara a gaudir, encara que amb son. Ja dormirem el dia 20”.

Ha reconegut que se'n recorda molt de la seua falla: “Trobe a faltar els meus fallers de l’Antiga de Campanar. He pogut escapar-me allí un parell de vegades, tot i que suposava dormir menys encara…". Del fet de no tindre la seua falla amb ella ha dit: "és un any i una experiència i l’any que ve tornaré a casa". 

L'equip d'À Punt ha volgut saber la seua opinió respecte del disseny de la falla de l’Ajuntament "Cardioversió valenciana". Laura Mengó ha dit: “Per a mi, com a infermera que soc, la imatge del cor ha sigut excepcional. I per com representa la nostra terra i a la nostra festa, és (una falla) meravellosa”.

La Cort d'honor llança un bes a la seua fallera major
La Cort d'honor llança un bes a la seua fallera major / À Punt Mèdia

La fallera major també ha rebut missatges d’estima de la seua cort d’honor. Laura Mengó ha pogut escoltar: “Laura per a nosaltres eres una dona forta i valenta. Estem molt orgulloses que sigues la nostra capitana. Ens va encantar el detall que ens mostrares el teu espolí un dia abans de l'exaltació. Aquell espolí negre. Eres calma enmig de la tempesta”. 

La fallera major s’ha emocionat molt en escoltar les seues companyes. “Per a mi la cort d’honor significa molt i he tingut molta sort amb totes elles. Són dones excepcionals, que ja són amigues i a les quals estime moltíssim”. 

També et pot interessar

stats