Els consells d'un pescater per a identificar, conservar i cuinar un bon peix

Aquestes són les claus de Mikel Zabal, de la pescateria Blavamar, a la Canyada (Paterna), per a gaudir del peix en la cuina

Aprenem amb 'La cuina de Morera' consells per a identificar si un peix és de qualitat

Incloure peix en la nostra dieta és molt saludable, perquè és una proteïna d’alta qualitat, i de fàcil digestió. Mikel Zabal, de la pescateria Blavamar, a la Canyada (Paterna), ha donat alguns consells en La cuina de Morera per a identificar quan un peix és fresc, i de qualitat. També ens ha deixat altres recomanacions de congelació, descongelació, i elaboració. 

Quina és la diferència entre comprar peix fresc i congelat?

Sens dubte, quan compres el peix fresc, “és més gustós, melós, i millor per al paladar”, ens ha explicat Mikel Zabal. Respecte al paràsit anisakis, ha assenyalat que si cuinem bé el peix aconseguirem matar-lo. “El problema està en els peixos que deixem mig crus”, com en el menjar japonés (tataki, sushi…), o els aladrocs en vinagre. En eixos casos, recomana congelar-los prèviament 36 hores per assegurar-nos que no hi haurà cap problema.

Com és recomanable congelar i descongelar el peix?

“Sempre hem de congelar-lo quan estiga ben fresc”, ha indicat Zabal. I pel que fa a la descongelació, recomana que es faça a poc a poc, no arremullar-lo, ni utilitzar el microones.

Consells per a cuinar el peix

Encara que el més còmode és que no tinga raspes, “és veritat que hi ha determinats peixos que si els cuinem al forn paren més gustosos i melosos, no perden tant de suc, i és millor fer-los sencerets”, però és el consumidor qui decideix com li va millor.

Com saber si un peix és bo

Mikel Zabal té clar que la primera impressió ens dona molta informació: si brilla, si és dur, “inclús té un poc de bava, segons quin peix. El marisc, per exemple, ha de brillar i no pot tindre res negre o marró”. En resum, “si no t’entra per l’ull, és que no és fresc”

També et pot interessar

stats