Cinc receptes amb fruites i verdures d'agost

Hi utilitzarem tomaca, albergina, pebre roig, ceba, peres, bajoqueta i remolatxa

Cinc receptes de 'La cuina de Morera' amb productes de temporada
Cinc receptes de 'La cuina de Morera' amb productes de temporada / À Punt Mèdia

Consumir fruites i verdures de temporada és molt positiu per a la salut perquè es preserven millor les propietats nutricionals dels aliments, el gust i els aromes. Tomaca, albergina, pebre roig, ceba, peres, bajoqueta i remolatxa són els ingredients de temporada que utilitzarem en les receptes de La cuina de Morera que et proposem a continuació.

Polenta a la planxa amb tomaca i bresaola

Comencem amb la primera proposta: polenta a la planxa amb tomaca adobada i bresaola. La polenta s'obté molent i coent la dacsa seca, cosa que la fa més fàcil de digerir. És semblant a unes farinetes de dacsa. No queda tan solta com la sémola o el cuscús, però sí que pot tindre una ressemblança. Mira en aquest vídeo totes les indicacions de preparació.

Figatell amb albergina i mostassa

Continuem cuinant un producte autòcton, amb un dels emblemes del poble del nostre cuiner Jordi Morera, Pego, i de molts altres de la nostra terra. Fem figatells, i aquests, en concret, els acompanyarem d'albergina i mostassa.

Pa de botifarra, ceba, orenga i pebre roig

Aquesta recepta és una bona opció per a un soparet a la fresca. El pa de botifarra amb ceba i orenga farà que us xupleu els dits. Però millor, tasteu-la vosaltres mateixos!

Guisat de corder amb peres i bajoqueta

La pera és una d'aquestes fruites que tenim la sort de gaudir tot l'any, en les diferents variants. En aquesta ocasió, la farem servir per a fer un guisat de corder amb peres i bajoqueta, una recepta que ens ve de la comarca de l’Horta Nord.

Ensalada de tomaques de temporada, xoriç i remolatxa

El secret perquè aquesta ensalada siga exquisida passa perquè les tomaques siguen de temporada i, si són valencianes, molt millor.

Aquest plat és fresc i combina tomaques, remolatxa i xoriç. T'animes a fer-lo a casa?

També et pot interessar

stats