Milagrosa Martínez ja compleix condemna a la presó de Villena

L'expresidenta de les Corts complirà 9 anys de presó per malversació de cabals, suborn passiu i prevaricació administrativa.

Milagrosa Martínez, entrant al centre penitenciari d'Alacant II, a Villena
Milagrosa Martínez, entrant al centre penitenciari d'Alacant II, a Villena / Manuel Lorenzo (Efe)

L'expresidenta de les Corts i exconsellera de Turisme del PP, Milagrosa Martínez, ha arribat al centre penitenciari de Villena a les 11 del matí acompanyada del seu fill. És la presó que ha triat per a complir la condemna de 9 anys imposada pel Tribunal Suprem per la seua participació en la trama Gürtel. Concretament, per l’adjudicació del pavelló de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme.

Ahir, tots els condemnats per aquesta mateixa trama estaven citats al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a recollir l'orde d'ingrés a la presó que havia de fer-se efectiva aquest dijous. Tots, menys Milagrosa Martínez, que no va acudir perquè estava autoritzada perquè fóra el seu advocat qui recollira l'orde. Tots ells han d'entrar en presó hui, excepte Mónica Magariños i Isabel Jordán, treballadores d'Orange Market, i Ana María Grau, excoordinadora de Fires de l'Agència Valenciana de Turisme, que van demanar l'indult i, per tant, si no s’aprovara la seua posada en llibertat, entrarien a la presó d’ací a 48 hores.

El passat 8 de maig, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna a l'exconsellera de Turisme i a altres tres funcionaris de l'aleshores Agència Valenciana de Turisme, i a un ex-alt càrrec de la Conselleria. Concretament, Isaac Vidal (set anys de presó); Rafael Betoret, excap del gabinet de la consellera i que va pagar una multa de 9.600 euros en el conegut com a cas del trages (sis anys de presó); Jorge Guarro, excap de Promoció de l'entitat (quatre anys) i Ana Grau, excoordinadora de Fires (tres anys). Els altres tres condemnats tenen relació amb les empreses del grup Correa: Isabel Jordán, exadministradora d'algunes de les societats (sis anys); Cándido Herrero, exempleat d'Orange Market (quatre anys i quatre mesos) i Mónica Magariños, exempleada de la societat del Bigotes (tres anys).

El TS també confirmava que Correa, Álvaro Pérez i Pablo Crespo van cometre delictes de malversació de cabals públics, suborn actiu, tràfic d'influències i associació il·lícita, a més de falsedat documental en el cas d'aquest últim. Segons la sentència, l'exconsellera va cometre malversació de cabals, suborn passiu i prevaricació administrativa.

També et pot interessar

stats