‘Zoom’ analitza l'increment de les plagues a la Comunitat Valenciana

L'espai d'investigació d'À Punt observa aquesta realitat preocupant i mostra diferents solucions per a pal·liar la superpoblació animal

Les plagues no afecten a tots directament, però controlar-les ix de la butxaca dels ciutadans
Les plagues no afecten a tots directament, però controlar-les ix de la butxaca dels ciutadans / Departament de Comunicació
05 de gener 2023 - 14:19

Animals com els porcs, les rates, els mosquits, els carrancs blaus i els coloms estan cada vegada més presents arreu del territori valencià.

L'espai d'investigació d'À Punt Zoom, produït per l'àrea de unscripted de Secuoya Studios, analitza dilluns 9 de gener com ens afecten aquestes plagues i quines conseqüències tenen en la convivència de la població.

La població de porcs senglars ha augmentat considerablement els últims anys i resulta especialment preocupant per als llauradors els camps dels quals pateixen destrosses importants. L'espai presentat per Bérnar Giménez indaga la possibilitat d'utilitzar la caça com a resposta a aquest problema.

Per la seua part, el porc vietnamita, una altra de les superpoblacions detectades a la Comunitat Valenciana, es considera una espècie exòtica invasora pel Ministeri de Transició Ecològica.

Fins no fa tant, tindre un d'aquests animals com a mascota estava de moda. De fet, personatges com els actors George Clooney o Elsa Pataky presumien d'aquests animals de companyia. El programa analitza la responsabilitat de l'humà en aquesta proliferació.

Un altre dels animals que recentment s'ha multiplicat al territori valencià ha sigut el mosquit tigre. Va arribar en 2007 i actualment té presència a tota la Comunitat Valenciana. Causa problemes entre els veïns, especialment aquest darrer any. Està el canvi climàtic darrere de l'increment d'aquesta plaga?

Quan una espècie invasora entra en un territori, erradicar-la és quasi missió impossible. Per això, el millor és adaptar-se o combatre-la. En parlar del carranc blau, molts veïns estan començant a utilitzar-lo per a usos culinaris, però no tots els animals ofereixen aquesta opció, com en el cas de les rates.

Les plagues no afecten a tots directament, però controlar-les ix de la butxaca dels ciutadans. Quants diners públics es destinen a resoldre aquest problema? El programa Zoom tractarà de donar resposta dilluns que ve 9 de gener, a partir de les 22 hores, a aquests dubtes que afecten els ciutadans valencians.

També et pot interessar

stats