Vodka i música clàssica amb ‘Valencians al món’ a Varsòvia

El centre històric de la ciutat, completament destruït arran de la Rebel·lió de Varsòvia del 1944, va ser reconstruït meticulosament després de la guerra, i el 1980 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Enrique Tena que visita Varsòvia i ens acosta el seu passat jueu així com les històries personals dels nostres valencians.
Enrique Tena que visita Varsòvia i ens acosta el seu passat jueu així com les històries personals dels nostres valencians. / Departament de Comunicació
08 de març 2022 - 10:30

Dimecres 9 de març a les 22:00, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de la capital de Polònia amb el reporter Enrique Tena que visita Varsòvia i ens acosta el seu passat jueu així com les històries personals dels nostres valencians.

Sergi, de Canals (Costera), fa tres anys que viu a Varsòvia. Amb aquest administratiu i professor d’espanyol visitarem el barri de Praga, l’únic que no va ser enderrocat durant la Segona Guerra Mundial, escenari d’algunes escenes de la pel·lícula El pianista. També amb ell visitarem el Museu del Vodka, la beguda típica de Polònia, on farem un tast d’aquest producte, i prepararem els pierogi, una mena de crestes tradicionals.

Carlos, de Coix (Baix Segura), es va traslladar a Varsòvia fa 13 anys buscant un futur millor per a la seua família. Amb aquest enginyer del metro de Varsòvia baixarem als budells de la ciutat i pujarem al seu punt més alt, el Palau de la Cultura. També visitarem el Museu de l’Alçament de Varsòvia, que recorda el final de l’ocupació nazi. Carlos ens obrirà les portes de la seua casa i ens presentarà la seua família.

Carlos, de Coix, es va traslladar a Varsòvia fa 13 anys i treballa com a enginyer del metro
Carlos, de Coix, es va traslladar a Varsòvia fa 13 anys i treballa com a enginyer del metro

Imma, de la Vila Joiosa (Marina Baixa), fa sis mesos que viu a Varsòvia. Amb aquesta estudiant de flauta travessera assistirem a les seues classes a la universitat i visitarem el museu dedicat a Chopin, un dels compositors més famosos del país. També tastarem algunes de les especialitats del país.

Pablo, de Manises (Horta Sud), fa 2 anys que viu a la capital de Polònia. Amb aquest treballador del sector dels videojocs visitarem el Museu dels Jueus Polonesos, descobrirem alguna de les llegendes de la ciutat i veurem els jardins del Palau de Wilánow, on ens presentarà el seu nóvio.  

Vir, de València, fa sis mesos que viu a Varsòvia. Amb aquesta analista de League of Legends veurem el centre de la capital, que és patrimoni de la UNESCO després de la seua reconstrucció, o el Park Lazienki. També tastarem els ponchkis, un dolç dels més típics d’aquesta regió.

‘Valencians al món’ visita la capital de Polònia

Durant la reconstrucció de Varsòvia després de la Segona Guerra Mundial, les autoritats comunistes van decidir que la ciutat es convertiria en un centre industrial. Nombroses fàbriques de grans dimensions van ser construïdes a la ciutat o en els seus límits més immediats. Hui, el nombre d'empreses públiques continua decreixent mentre augmenta el de companyies operades amb capitals estrangers.

Valencians al món s'ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats