L’exposició “Tresors amb història” s’inaugura al Museu de Belles Arts de Castelló

Inauguració de l'exposició
Inauguració de l'exposició
17 de juny 2022 - 12:45

L'exposició dels objectes de la primera temporada del programa Tresors amb història d’À Punt arriba a la sala d'exposicions pati d'etnologia del Museu de Belles Arts de Castelló, després de la seua estada al museu L’ETNO de València.

La mostra acull els objectes cedits per les persones que participaren en la primera temporada del programa de Carolina Ferre, així com les seues històries.

El projecte té la virtut d’acostar amb encert dos mons que sovint corren paral·lels sense massa connexió: el de la quotidianitat de la vida de les persones i els seus quefers i històries personals amb el dels interessos i els coneixements de ciències com ara la història, l’etnologia o la sociologia. L’excusa i el nexe per a establir aquests ponts han estat les coses, els objectes.

A la inauguració han assistit la presidenta en funcions del Consell Rector de la CVMC, Mar Iglesias, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, el director general de l’IVC, Abel Guarinos, i el director de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit.

L’exposició “Tresors amb història” ha estat produïda per L’ETNO en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, À Punt i les productores Sunrise i El Terrat (The Mediapro Studio).

L’exposició permet posar damunt de la taula la vàlua que certes coses, certs objectes, representen per a determinades persones i les seues famílies i alhora buscar la connexió amb el context històric i cultural del poble valencià. La mostra es podrà visitar fins al pròxim 25 de setembre. 

També et pot interessar

stats