Copenhaguen, la ciutat del bon ambient en ‘Valencians al món’

La capital danesa és famosa pels seus carrers per a vianants, pel seu passat lligat a la corona i pel ‘hygge’, un estat d’ànim de difícil traducció que es relaciona amb la felicitat

La ciutat del bon ambient
La ciutat del bon ambient / Departament de Comunicació
27 d'abril 2021 - 11:11

Aquest dimecres 28 d'abril a les 22.00 hores, Valencians al món, una producció d’À Punt Mèdia en associació amb La Cometa i Estrela Audiovisual, ens descobreix els secrets de Copenhaguen, una de les ciutats més ecològiques del món, per a buscar el patrimoni, les curiositats i les històries més sorprenents de la capital danesa. El reporter Lluís Liñana visita una ciutat que fusiona passat i present, energies renovables i comerç de luxe.

Pablo, de València, triomfa com a entrenador de porters de Primera Divisió des de fa tres anys. Ell ens obrirà les portes del seu club per a presentar-nos Michael Essien, exfutbolista ghanés. Amb Pablo farem una ruta pels castells de la capital danesa i visitarem, entre altres, el de Kronborg, patrimoni de la humanitat i inspiració del Hamlet de Shakespeare. Amb ell anirem a l'aeroport a recollir la seua parella, que arriba de visita, i ens emocionarem amb la seua trobada.

També coneixerem Vicent, de la Vall d’Uixó (Plana Baixa), que viu a Bornholm, una illa que pertany a Copenhaguen tot i que es troba a 150 km de distància d'aquesta. Vicent ens explicarà en què consisteix el seu treball, relacionat amb el món del reciclatge. Amb ell visitarem una de les valls més grans del país, i ens banyarem en aigua congelada.

De la mà de Mónica, de Castelló, que fa dotze anys que viu a Copenhaguen, visitarem un luxós hotel, la suite principal del qual està totalment construïda amb materials reciclats. Mónica, que es va mudar a causa de la crisi de 2008, també ens mostrarà el cementeri més famós de la capital danesa i el Tivoli, el centenari parc d'atraccions. Ella ens presentarà la seua família, amb la qual soparem a sa casa.

Mónica de Castelló viu ara a Copenhaguen
Mónica de Castelló viu ara a Copenhaguen

Claudia, de Burjassot (Horta Nord), està a Copenhaguen des de fa dos anys. Amb ella veurem un típic mercat danés, ja que treballa en una parada d'especialitats espanyoles. També viatjarem amb metro, un dels millors del món, i anirem a la platja, famosa pels seus molins d'energia eòlica. A més a més, cuinarem una paella de pollastre i conill i gaudirem del bon temps al jardí dels seus amics.

Salut, de Sueca (Ribera Baixa), viu a Dinamarca des de fa huit anys. Ella ens mostrarà la famosa escultura de la Sireneta. Amb aquesta enginyera química visitarem el centre de la ciutat, una de les residències de la reina i la Universitat de Copenhaguen. Precisament al campus coneixerem Lucía, d'Alacant, que hi va arribar fa un any i mig i estudia un màster en innovació d'aliments. Junts veurem Norrebro, un dels barris més multiculturals del país.

D’altra banda seua, Jose, d'Almassora (Plana Alta), porta deu anys a la capital danesa. Amb ell caminarem per la ciutat lliure de Christiania, un barri parcialment autogovernat de 1.000 habitants.

Viatge a una de les ciutats més cares d’Europa 

Copenhaguen és un centre de negocis i ciència. En una enquesta de 2006 de les ciutats més riques del món, Copenhaguen estava en la tercera posició. Juntament amb Oslo, la capital de Noruega, els sous més alts eren pagats a Copenhaguen, encara que els impostos elevats reduïen significativament aquests sous després de les deduccions obligades. Copenhaguen apareix en nombroses enquestes com una de les ciutats més cares del món. Moltes companyies internacionals han establit les seues oficines centrals regionals a Copenhaguen, per exemple, Microsoft o Maersk.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de la Covid-19, respecta les normes de cada país i reflecteix com viuen els valencians en diverses destinacions.

 

 

També et pot interessar

stats