À Punt oferirà en directe l’intent de rècord del món de 10.000 m i 5.000 m

Edició especial d'‘A córrer’ amb la retransmissió dels intents de Joshua Cheptegei i Letesenbet Gidey per a superar les marques d’atletisme masculí i femení.

La retransmissió de la carrera començarà a les 21:30 h.
La retransmissió de la carrera començarà a les 21:30 h.

Les càmeres d'À Punt tindran davant Joshua Cheptegei. Es tracta de la primera competició internacional que enguany acollirà l'Estadi del Túria, una estrena del més alt nivell que els espectadors de la televisió pública valenciana podran seguir en directe per À Punt. L’atleta ugandés Joshua Cheptegei afrontarà un dels majors reptes de la seua carrera esportiva: batre el rècord mundial dels 10.000 metres.

València serà demà dimecres l’epicentre de l’atletisme mundial i À Punt Mèdia serà l'encarregada de mostrar aquest esdeveniment esportiu a través de la seua pantalla al món sencer. Deu països donen la senyal produïda per À Punt en directe, altres tres en diferit i tretze països oferiran el senyal per streaming. Es tracta d’una cobertura mundial que emetran per diferents plataformes informatives entre altres les següents televisions: la BBC britànica, el canal M4 Sport hongarès (MTVA), la BNT per a Bulgària, la NRK de Noruega, la CT Sport de la República Txeca, la LRT de Lituània i Sports News de la BHRT per a Bòsnia Herzegovina.

Les càmeres d’À Punt retransmetran la carrera que començarà a les 21:30 h. Cheptegei haurà de fer una mitjana de 2 minuts i 37 segons per quilòmetre. Per aconseguir-ho, haurà de fer 25 voltes, de 400 metres cadascuna, a 63 segons la volta a una velocitat de 22,9 quilòmetres. Per tal de fer encara més atractiu el repte, es posaran llums leds al voltant de la pista, que aniran a la velocitat de l'actual rècord, vigent des de fa quinze anys, i que posseeix l’atleta kenyà Kenenisa Bekele, amb un registre de 26 minuts, 17 segons i 53 centèsimes.

Prèviament, À Punt els oferirà l’intent de rècord del món dels 5.000 metres en categoria femenina en què participarà la gran favorita, l’atleta etíop Letesenbet Gidey.

La jornada començarà amb la disputa dels campionats autonòmics de 10.000 metres en les categories masculina i femenina, que s’oferiran per streaming des de les 18:15 h. A partir de les 19:45 h, ja per la televisió, À Punt començarà una edició especial del programa A córrer que inclourà la retransmissió dels dos intents de batre el rècord del mon.

Per al plusmarquista mundial de 5.000 metres, València és el lloc ideal per a intentar trencar el cronòmetre i superar el millor registre de la història en els 10 mil metres. De fet, Cheptegei ja sap el que és batre un rècord del món en terres valencianes. Ho va fer a València el 2019 en la 10k.

El veterà holandés Roy Hoornweg és l'encarregat de dirigir el grup de llebres que seran decisius per a marcar el temps a Cheptegei.

El NN València World Rècord Day està impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso a través del seu projecte València Ciutat del Running. Forma part de les estratègies de #EActíVateSport que la fundació ha posat en marxa per a promoure la reactivació dels esdeveniments esportius a València de la manera més segura i responsable.

També et pot interessar

stats