La Conselleria d’Educació i la CVMC acorden prorrogar el conveni de col·laboració

D'esquerra a dreta: Albert Vicent, Ferran Bargues, Alfred Costa, Mar Iglesias, Vicent Marzà, Miguel Soler i Rubén Trenzano
D'esquerra a dreta: Albert Vicent, Ferran Bargues, Alfred Costa, Mar Iglesias, Vicent Marzà, Miguel Soler i Rubén Trenzano / Departament de Comunicació
30 de novembre 2021 - 14:52

Hui s’ha reunit a Burjassot la comissió mixta de seguiment del conveni entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

El conveni signat en 2017 estava centrat en l’impuls de projectes en quatre àrees:  educació i divulgació de la investigació, cultura, esport i normalització lingüística. Dins d’aquests quatre eixos s’han dut a terme durant quatre anys infinitat d’activitats, accions i projectes.

Durant la reunió, s’ha valorat el grau de compliment dels objectius consignats en el conveni i s’ha aprovat l’informe d’execució. A més, s’ha acordat prorrogar el conveni quatre anys més.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha fet èmfasi en “la importància de col·laborar amb la ràdio i la televisió públiques valencianes per enfortir encara més À Punt, per això prorrogarem per quatre anys més aquest acord. Volem ser facilitadors perquè es duguen endavant programes i projectes que reafermen les nostres indústries culturals i creatives, que a més, siguen altaveu per a dotar de material de treball a l’aula, ajuden a crear públic cultural i promoguen l’activitat esportiva”.

 “Els mitjans de comunicació públics valencians ajuden a reconfigurar un ‘star system’ cultural i esportiu propis i necessaris, fan de la nostra llengua una eina de comunicació normal i poden fer partícips l’alumnat de diferents experiències en programes, així com generar continguts que es poden treballar de manera proactiva molt bé a les aules”, ha afegit Marzà. 

La presidenta de la CVMC, Mar Iglesias, ha assenyalat que “aquest conveni ha possibilitat la creació de sinergies per a rendibilitzar al màxim els recursos que tenim en àmbits tan importants per a nosaltres com la cultura, l’educació, els esports i, per descomptat, la normalització lingüística”.

Per posar-ne un exemple, en l’àmbit educatiu destaca la creació del microsite La Colla i… acció!, que serveix de repositori de les produccions audiovisuals creades en escoles i instituts. S’han elaborat guies didàctiques dirigides a l’alumnat d’ESO i Batxillerat del programa Una habitació pròpia, entre d’altres. La iniciativa La Colla a escola permetia acostar alguns programes d’À Punt a les escoles per tal d’introduir-hi continguts didàctics. Cal ressaltar també el projecte La Colla a casa, una resposta coordinada dels mitjans públics i la Conselleria durant el confinament per a mantindre en contacte la comunitat educativa i oferir entreteniment a les famílies. A més, 160 alumnes de Formació Professional de graus relacionats amb la indústria audiovisual han fet les pràctiques a les instal·lacions d'À Punt. En total, alumnat de 16 centres de les 3 províncies, adscrits a 13 categories laborals diferents existents en À Punt.

Pel que fa a la difusió de la cultura, aquest acord de cooperació ha permés difondre per la televisió importants esdeveniments vinculats a la difusió dels diferents sectors culturals valencians, com han estat les diferents edicions dels Premis autonòmics: d’Arts Escèniques, els Carles Santos de la Música i els de l’Audiovisual Valencià. Així com impulsar programes vinculats a diferents disciplines artístiques i creatives.

Pel que fa a l’esport, s’ha posat especial interés en la promoció de la pilota valenciana, la cobertura de l’esport base i la difusió dels programes Pilota a escola i Escoles a la mar. Però també s’han inclòs en la programació diferents espais amb perspectiva de gènere de temàtica esportiva, com ara la sèrie Un baló per la llibertat, on es mostren històries de superació de dones per tota la Comunitat Valenciana.

El director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, ha apuntat que “en els últims quatre anys, aquest conveni ha resultat molt fructífer i en l’informe que aprovem hui es detalla el gran esforç que hem fet en producció de continguts, però també en formació de professionals i aportació de materials pedagògics”.

A la reunió han assistit, a més del conseller Vicent Marzà i els màxims dirigents dels mitjans públics, el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miguel Soler, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano. 

També et pot interessar

stats