Zoom | Els rostres de la cocaïna

Episodi 2 Temporada 5 65 min.
12

El negoci de la cocaïna és el més rendible del món i va en augment. A la Unió Europea, es van incautar en 2021 més de 240 tones; una xifra rècord per quint any consecutiu. Els contenidors marítims s'han convertit en la principal via d'entrada d’esta substància. De fet, el port de València és una de les principals entrades de la droga a Europa.

En Zoom coneixerem “Els rostres de la cocaïna”.

Començarem fent un recorregut per amb la Policia Local de València per la zona coneguda com les Casetes Roses, on la compravenda de cocaïna està molt present.

Per a saber com arriba la cocaïna a la CV, entrevistem Teresa Domínguez, que publica articles sobre el narcotràfic a la nostra comunitat des de fa 30 anys.

Al port de València, entrevistarem el cap de la unitat d’anàlisi de risc de l’Agència Tributària, un altre rostre de la lluita contra el narcotràfic. La seua faena és detectar l’entrada de substàncies il·legals pel port i impedir-les.

Viatjarem fins a Miami per a posar-li cara i nom a un exnarcotraficant que va utilitzar el port de València per a introduir la cocaïna i que va treballar a les ordes de Pablo Escobar.

Els narcos, a més de transportar-la en contenidors, també utilitzen mules: fan servir les persones com si foren objectes, sense cap mirament ni rastre d’humanitat. Escoltarem el testimoni de José, que va accedir a ser mula del narcotràfic.

La cocaïna ha costat la vida a moltes persones i l’ha arruïnada a moltes altres. Hui escoltarem alguns d’estos casos, persones a qui la cocaïna va devastar la vida.

El veïnat d’un barri de Carlet es veu obligat a conviure amb els problemes que genera la drogoaddicció Zoom ho ha comprovat.

FEM ZOOM...EN ELS ROSTRES DE LA COCAÏNA

stats