Zoom | Bous al carrer

Episodi 3 Temporada 5 71 min.
12

Este estiu 8 persones han mort en actes taurins a la Comunitat Valenciana, la pitjor dada de la història pel que fa a defuncions. Una xifra rècord que supera en víctimes la de l’any 2015. A banda, més de 300 persones han resultat ferides. Es podria haver evitat?

Després de dos anys de pandèmia, els festejos han augmentat fins als 13.000 a la Comunitat Valenciana, per tant, els aficionats han pogut disfrutar de més actes, però també ho han fet de manera més intensa.

La normativa que regula estos festejos és molt estricta, però es complix? Acompanyarem responsables taurins per a comprovar quines mesures de seguretat hi ha i com vigilen que es respecten.

La participació dels menors de 16 anys està totalment prohibida, però enguany ha quedat demostrat que la prohibició no és suficient. A Puçol, un xiquet de 12 anys va ser cornejat per una vaca durant uns festejos en els quals tenia prohibit participar. A Gilet, un adolescent de 15 anys va resultar ferit per banya de bou durant els actes taurins. A Nàquera, dos menors d’entre huit i deu anys embolaren un bou.

El reglament també establix la prohibició de maltractar l’animal, però enguany, diversos bous han acabat morts per colps de calor o mentre eren embolats. Són accidents o el protagonista de la festa sempre patix?

Alguns pobles valencians han decidit suspendre la festa dels bous al carrer. És hora de replantejar-nos si cal canviar alguna cosa d’esta tradició?

FEM ZOOM... EN ELS BOUS AL CARRER

stats