Zoom | Incendis forestals

Episodi 1 Temporada 5 77 min.
12

En 2022, s’han cremat més de 760.000 hectàrees forestals a Europa, una àrea superior a la província de Castelló. Espanya lidera eixe rànquing amb més 283.000 hectàrees devastades. És la pitjor dada des que es fan registres d’incendis forestals.

A la CV, s’han cremat més de 30.000 hectàrees només en els incendis d’agost, a la Vall d’Ebo i Begís. En proporció, el 10,5% del total de l’estat. Un verdader desastre.

Zoom va viure en directe els dies d’angoixa que van passar veïns i professionals per tal d’apagar les flames que destruïen els nostres boscos. En els incendis de la Vall d’Ebo i Begís, els serveis d’emergència es van vore obligats a ordenar evacuacions. Al drama ecològic s’afegia el drama humà.

És hora d’analitzar les causes i les conseqüències d’estos incendis. Per què son tan virulents? Quines circumstàncies han facilitat l’avanç del foc? Què podem fer perquè no es tornen a produir? Què hem de fer amb els nostres boscos?

Enginyers forestals, bombers, llauradors, ramaders… ens donaran la seua opinió sobre el que està passant a les nostres muntanyes i quines són les solucions posssibles a un problema que, segons els experts, anirà a més. Però els que assumiran el protagonisme són els afectats: els veïnats dels pobles on s’han produït els incendis.

FEM ZOOM...EN ELS INCENDIS FORESTALS

stats