Zoom | Els abusos de l'Església. Primera part

Episodi 8 Temporada 3 64 min.
12

Espanya ha fet un pas sense precedents en la investigació dels abusos sexuals en el si de l'Església catòlica. Ha emprés esta tasca des de dos perspectives diferents: la política i la judicial. Per una banda, el Congrés ha fet el primer pas per a investigar els casos; per una altra, la Fiscalia s'ha fet càrrec del vessant judicial d’este procés.

Zoom ha entrevistat Julio Núñez i Íñigo Domínguez, els periodistes responsables de la investigació sobre els casos de pederàstia en l'Església catòlica espanyola. Durant tres anys, han recopilat 251 nous casos d'abusos i hi han dedicat una indagació profunda. El resultat ha quedat plasmat en un informe que El País va entregar al papa Francesc.

Bernar Giménez es va desplaçar fins al Vaticà per a parlar amb Hans Zollner, un dels màxims experts mundials en matèria de delictes sexuals comesos contra menors, i home de la màxima confiança pontifícia en este assumpte.

Zoom ha parlat amb víctimes valencianes d’abusos sexuals per part de membres de distints ordes religiosos. Un d’ells, Juanjo Sendra, de 54 anys, va ser agredit, presumptament, entre els 8 i els 10 anys, pel germà Félix Benedico Hernández, fundador del grup scout del col·legi La Salle de Paterna en el qual Sendra era intern.

Un altra de les víctimes és Xavier Mas-Masiá, de 57 anys, que va estudiar en el col·legi dels maristes a València, víctima d’abusos en 1972. Va ser agredit durant les classes preparatòries a la Primera Comunió.

FEM ZOOM EN ELS ABUSOS SEXUALS DE L’ESGLÉSIA

stats