Zoom | Els abusos de l'Església. Segona Part

Episodi 9 Temporada 3 58 min.
12

En el programa anterior, vam vore el passat i el present de les víctimes d’abusos comesos per religiosos. En este, en canvi, atendrem la realitat dels agressors. Com es definixen a ells mateixos? Tenen possibilitat de reinserció? En definitiva, qui són?

Hem parlat amb Joaquim Benítez, el condemnat a la màxima pena per pederàstia a Espanya. Quin és el seu perfil psicològic? Com veu ara, passats els anys, el que va fer?

També hem parlat amb Pablo Ortega, un rector de Carcaixent que va complir una condemna de 5 anys de presó per abusos sexuals contra dos menors. Després d’eixir de la presó, Pablo Ortega va treballar en una associació, on estava en contacte amb menors. Com és possible que algú condemnat per pederàstia treballe amb xiquets i xiquetes?

Els abusos sexuals de l’Església s’estenen per tot el globus. Per què hi ha tants casos de pederàstia en l’Església catòlica? La causa és el celibat? Li ho preguntem a Hans Zollner, el màxim assessor del papa en matèria d’abusos sexuals.

La Fiscalia General de l’Estat ha obert un procediment intern arran de la publicació dels casos d’abusos que va publicar El País. El Parlament planteja la creació d’una comissió parlamentària per a la mateixa finalitat. Per la seua part, la Conferència Episcopal ha obert una auditoria externa per a assumir la seua responsabilitat amb les víctimes, les autoritats i la societat, segons ha declarat el Cardenal Omella.

S’han obert molts canals d’investigació. Ara ens formulem diverses preguntes. Algun dia podrem assenyalar tots els responsables de les agressions?

FEM ZOOM EN ABUSOS SEXUALS EN L’ESGLÉSIA II

stats