La Colonia de Santa Eulalia, d'escenari de 'L'Alqueria Blanca' a anunci de Wallapop

El programa Zoom dedicat al negoci de la compravenda de segona mà aborda anuncis singulars com el cas d'esta pedania abandonada situada en els termes de Saix i Villena, que va eixir a la venda l'any 2019

Estat actual de la Colonia de Santa Eulalia / À Punt

La venda o adquisició d’una propietat immobiliària en internet és habitual. També és una pràctica comuna utilitzar les diferents plataformes en línia de compravenda de productes de segona mà per a adquirir o vendre des d'uns pantalons a unes sabates, coberteria, un sofà o un llum. El que no és tan habitual en estes últimes plataformes és trobar a la venda un poble sencer. I això és el que va passar l’any 2019. Parlem de La Colonia de Santa Eulalia, ubicada entre Saix i Villena (Alt Vinalopó). I de com va acabar en Wallapop.

La pedania abandonada va arribar a la plataforma dins de la categoria "Casa i jardí". El preu era de 90 milions d’euros. D'aquell anunci hui dia no hi ha rastre ni en Wallapop ni a cap altra plataforma de compravenda d'objectes. Tampoc en les habituals per a la compravenda de vivendes mostra intenció de vendre el conjunt patrimonial. No ha transcendit públicament si la pedania finalment va trobar un nou comprador o si, al contrari, continua en les mateixes mans que estava l'any 2019. El que queda clar, a la vista d'este cas que recull el programa Zoom és que en internet podem trobar de tot. I en els llocs menys esperats.

Lloc de rodatge de L'Alqueria Blanca

Resulta molt cridaner que un conjunt patrimonial considerat bé d'interés cultural (BIC) des del 2016 acabara a la venda en Wallapop, compartint protagonisme amb mobles de terrassa i jardí. El programa Zoom ha aprofitat per a fer un repàs a la història de la pedania. La Colonia de Santa Eulalia ha sigut un dels llocs de rodatge de les primeres temporades de L’Alqueria Blanca. El conjunt patrimonial des de sempre ha estat en mans privades i actualment alguns edificis amenacen ruïna, entre ells l'edifici de la fàbrica d’alcohol que data de principis del segle XX.

La Colonia de Santa Eulalia, conjunt patrimonial considerat bé d'interés cultural (BIC) des de 2016, va acabar a la venda en Wallapop el 2019, on compartia protagonisme amb mobles de terrassa i jardí que oferien altres propietaris.

Un començament de conte

Ubicada entre Saix i Villena, Pedro Fernández, veí de Saix, ha explicat a l’equip de Zoom que l'inici fou quasi de conte. “Ací un comte i comtessa es van construir un palau”, ha dit Fernández, per a continuar dient: “En arribar els anys 70 la va adquirir Vicente Marcos Ruiz. I quan este propietari va morir els seus fills no es van posar d’acord en quin ús donar-li”. I sembla que així és com en l'any 2019 va acabar el conjunt de cases i edificis a la venda en Wallapop. La pedania té edificis tan singulars com un antic teatre, una almàssera i fins i tot una antiga oficina de Correus. “Tot repartit en els seus 2,7 milions de metres quadrats que ocupa”, segons ha explicat Pedro Fernández.

Fotografia antiga de la Colonia de Santa Eulalia, de finals del segle XIX
Fotografia antiga de la Colonia de Santa Eulalia, de finals del segle XIX / À Punt

Ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats