Sabies que la fonteta de Don Miquel de 'L'Alqueria Blanca' està inspirada en una font real?

La font, que representa una deessa grega i un cigne, s'ubica a la plaça Major d'un poble de l'Alt Palància

Reviu el moment de la inauguració de la fonteta en el capítol 413 de 'L'Alqueria Blanca'

Don Miquel, l'etern alcalde de l'Alqueria Blanca, rep l'homenatge que mereix. Per fi, el poble ha pogut inaugurar "la Fonteta", com l'anomena Tonet, que és la persona que ha insistit capítol rere capítol fins que aquesta s'ha pogut construir. El que molts seguidors i seguidores de la sèrie potser no saben és que aquesta font és, en realitat, una rèplica d'una font que existeix i que s'ubica a Gaibiel, a l'Alt Palància. La font representa el mite de Leda i el cigne, ella és una deessa de la mitologia grega i, agarrada a un cigne, representa la luxúria i l'erotisme. Així li ho ha contat Vicent a la periodista Chus Lacort en un reportatge de Som de casa.

La periodista Chus Lacort de 'Som de casa' amb Vicent 'Faico' i el veïnat de Gaibiel davant de la font
La periodista Chus Lacort de 'Som de casa' amb Vicent 'Faico' i el veïnat de Gaibiel davant de la font

Vicent és veí de Gaibiel, on el coneixen amb el malnom de Faico i, segons conta ell mateix, és la persona que va inspirar Ximo, productor de L'Alqueria Blanca, per a crear el personatge de Joaquim Falcó, germà de Don Miquel. També ha valorat la importància d'aquesta font que, amb una antiguitat de vora cent anys i amb els pecats que representa, poguera "passar desapercebuda per a l'Església".

Una imatge de la font de Gaibiel de fa vora cent anys
Una imatge de la font de Gaibiel de fa vora cent anys / Ajuntament de Gaibiel
A la plaça Major de Gaibiel, a l'Alt Palància, s'ubica la font que ha inspirat la fonteta de 'L'Alqueria Blanca'
A la plaça Major de Gaibiel, a l'Alt Palància, s'ubica la font que ha inspirat la fonteta de 'L'Alqueria Blanca' / Ajuntament de Gaibiel
A l'esquerra la font real de Gaibiel i a la dreta la rèplica de 'L'Alqueria Blanca'
A l'esquerra la font real de Gaibiel i a la dreta la rèplica de 'L'Alqueria Blanca'

"En totes les cases de Gaibiel estarien tots amb la llàgrima a l'ull"

En el magazín de les vesprades d'À Punt, Som de casa, han parlat també amb el veïnat d'aquest poble de l'Alt Palància, on asseguren que molta gent va plorar en veure la rèplica de la font en L'Alqueria Blanca: "En totes les cases de Gaibiel estarien tots amb la llàgrima a l'ull". "Ai, la nostra fonteta", diu una veïna.

font alqueria 2
font alqueria 2 / Una de les imatges del moment de la inauguració de la fonteta, en el capítol "La fonteta dels Falcó"
Els Falcó, Don Joaquim i Don Miquel, als qui ret homenatge la fonteta de 'L'Alqueria Blanca'
Els Falcó, Don Joaquim i Don Miquel, als qui ret homenatge la fonteta de 'L'Alqueria Blanca'

Aquest capítol tan especial per a Gaibiel s'ha emés aquest diumenge i el tens disponible en el web d'À Punt, sempre a la carta amb la resta de capítols de la sèrie.

No és la primera vegada que la sèrie ret homenatge a Don Miquel. Aquest és un personatge interpretat Joan Molina, qui va morir l'any 2014 quan la sèrie no estava en emissió. Per això, el 2018, quan es va reprendre l'emissió de L'Alqueria Blanca, la temporada 12 arrancava amb un capítol anomenat Redeu, Miquel, un capítol homenatge que pots reviure també en el web d'À Punt.

També et pot interessar

stats