Toñi Moreno, sobre ser mare als 46 anys: "Si em quedava embarassada, perdria el treball i ho vaig anar retardant"

La popular presentadora de televisió ha parlat en Zoom de la seua experiència amb la maternitat, de la "generositat" dels donants i dels problemes per a conciliar

Toñi diu que treballar i criar hui dia és un luxe / À Punt Mèdia

La popular presentadora televisiva Toñi Moreno és un exemple de maternitat tardana. Amb ella ha parlat l’equip de Zoom per a conéixer el perquè del seu retard en ser mare i com ha sigut l’experiència. “Estic en el grup de les dones que han tingut fills molt majors, perquè el treball no els ha permés tindre fills abans. Jo, si m'embarassava, perdria el treball i ho vaig anar retardant, retardant i retardant… Fins que em vaig veure amb 46 anys, l'edat amb què jo he tingut Lola”.

Toñi, quan parla de la realitat de la conciliació família-treball, és contundent: “La conciliació és una quimera. No existeix la conciliació. Jo puc treballar ací, faig els matins de Canal Sur, i ho faig perquè tinc possibilitats econòmiques de pagar a una persona que m’ajuda amb la xiqueta”. Arribat a aquest punt, s’ha referit al fet que criar i treballar és un luxe al qual no tots poden accedir. Ha enumerat les principals despeses a què s’enfronta una persona quan vol criar: “si són mileuristes, no poden pagar una hipoteca, viure i també pagar una persona que, a més, cuide els fills”.

La conciliació és una quimera. No existeix... Jo puc treballar ací, faig els matins de Canal Sur perquè tinc possibilitats econòmiques de pagar a una persona que m’ajuda amb la xiqueta. Toñi Moreno - Presentadora

El programa Zoom dedicat a la fertilitat i al fet de la decisió de ser progenitors, també ha abordat la qüestió de la tècnica de vitrificació d’òvuls. Al respecte, Toñi ha dit que ella no va tindre la precaució o la decisió de congelar els seus òvuls, per això ha volgut agrair “l’acte de generositat de donar-ne”.

Ací pots veure el programa sencer.

També et pot interessar

stats