Saps què significa el gest d'arquera de Blanca Paloma que tant la caracteritza?

L'equip de 'Zoom' ha entrevistat l'artista per al programa dedicat a Eurovisió 2023 i la cantant ha reflexionat al voltant dels seus gests damunt l'escenari

Blanca Paloma, arquera de la seua veu / À Punt Mèdia

La nit de dissabte més de 160 milions de persones en tot el món van veure la 67 edició d'Eurovisió. Això ja és un triomf per a qualsevol dels participants, Blanca Paloma inclosa. I l'artista n'és ben conscient. Si parlem de votacions, un total de 15 països no van votar per Blanca Paloma, la representant espanyola. Un resultat, la dessetena posició, que molts han interpretat com a “inesperat”. La representant de Suècia, Loreen, que des del primer dia partia com a favorita, va ser la guanyadora del certamen.

El programa Zoom va parlar amb l'artista les hores prèvies a la seua actuació. Amb l'interés per conéixer quines motivacions són les que li donen la força que transmet a l'escenari, li van preguntar pel seu gest potent d'arquera. És una postura ben seua, tan característica quan actua, en què es converteix a si mateix en una arquera que simula disparar no se sap què.

“Fins a Liverpool... i més enllà”

A la pregunta sobre la motivació del gest, l'artista —que ha necessitat respirar amb profunditat i reflexionar abans de respondre— ha contestat amb determinació: “Per a mi és com una metàfora. És com quan escrius i fas una al·lusió a una imatge. És una manera de projectar-me amb la meua veu. De llançar la meua veu. Lluny. Fins a Liverpool i més enllà”, ha dit a l'equip de Zoom.

De la representant espanyola s’ha dit en la premsa internacional que tant l’actuació com vocalment Blanca Paloma va estar “sublim”. Tot i la seua qualitat, l’il·licitana —que va ser la novena cançó més votada pel jurat— va patir el castic del públic i la incomprensió al seu “Eaea”.

Per a mi és com una metàfora. Es com quan escrius i fas una al·lusió a una imatge. És una manera de projectar-me amb la meua veu. De llançar la meua veu. Lluny. Fins Liverpool i més enllà Blanca Paloma - Així sent l'artista el seu gest característic en que emula una arquera que dispara una fletxa

En plena ressaca del festival, Blanca Paloma també ha dit als mitjans de comunicació que “Eurovisió no està preparat per a l’espai íntim de l’‘Eaea’”. La il·licitana ha assegurat que continuarà fent propostes “arriscades”.

De l'experiència que representa la seua participació en el festival ha dit al programa Zoom: “Eurovisió és una experiència enriquidora de la qual nodrir-me i aprofitar per a aportar tot el que tinc per a donar”.

Pots veure el programa sencer de Zoom dedicat a Eurovisió ací

També et pot interessar

stats