Qui és el responsable de controlar l'accés dels menors als bous al carrer?

El personal voluntari i altres responsables de controlar que xiquets i xiquetes no participen en la festa conten a Zoom que és molt difícil assegurar que no es cole ningú dins del recinte

L'últim menut ferit a les festes de bous al carrer a l'estiu de 2022 / À Punt Mèdia

La presència de menuts a la festa dels bous al carrer és una constant en qualsevol dels pobles que acull aquestes celebracions. Evitar-ho no sembla ser fàcil. Zoom, l'espai d'investigació d'À Punt, ha indagat en les raons d'aquesta realitat, que exposa molts menors a un perill innecessari.

Jose Pascual Adsuara, president de la Comissió de Bous de Vila-real i voluntari, ha explicat que ells, per exemple, són entre 15 o 12 voluntaris per a controlar l'accés a la festa dels menors, entre altres qüestions. A Vila-real participen en la festa entre 10.000 i 11.000 persones.

"Els menors, els fem fora de la festa, i també a persones amb discapacitat. Però no arribem a tot... Els traus per un lloc i n'entren per un altre". El regidor de Festes de Vila-real, Diego Vila, conta que des del consistori es treballa per una festa tan segura com siga possible, tot i que reconeix que "la seguretat total és impossible".

Un altre problema és l'alcohol en la festa

Bous, festa i alcohol van de la mà
Bous, festa i alcohol van de la mà / À Punt Mèdia

Com els responsables reconeixen, els binomis festa-alcohol i alcohol-bous "són una relació un poc bomba, però és la que hi ha". A més a més, José Pascual comenta que els festers i festeres són veïns, "tampoc pots enfrontar-te amb ells". Els voluntaris intenten fer fora de la festa els que van molt beguts, "però si després s'escapa i torna a entrar... No pots fer res".

José Pascual Adsuara, president de la Comissió de Bous de Vila-real
José Pascual Adsuara, president de la Comissió de Bous de Vila-real / À Punt Mèdia
Els menuts poden estar en llocs segurs si van acompanyats d'un adult
Els menuts poden estar en llocs segurs si van acompanyats d'un adult / À Punt Mèdia
L'últim menor que va ser agafat per un bou, l'estiu de 2022
L'últim menor que va ser agafat per un bou, l'estiu de 2022 / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats