“No tot ha de ser missa i catequesi”, la recepta de mossén Voro per a connectar amb la gent

El retor tiktoker d’Alfafar, que des de la pandèmia triomfa a les xarxes, ha triat l’humor i el ball per a fer parròquia 

Mossén Voro, el retor tiktoker que triomfa a les xarxes / À Punt Mèdia
06 de juny 2023 - 13:32

Salvador Aguado és el rector d'Alfafar. Ha aconseguit donar-se a conéixer entre creients i no creients per la seua singular manera de transmetre la fe. Com ha explicat a l’equip de Zoom: “no és incompatible la fe amb la diversió. Quan el rector celebra l’eucaristia és un moment seriós, digne; després, pots pegar-te un ballet o fer un vídeo d’humor”. 

Per a mossén Voro, nom amb què és conegut Salvador Aguado, “hi ha moltes maneres d’enganxar la gent. No tot ha de ser reflexió, missa, catequesi… Jo pense que a través de l'humor pots arribar a un cert sector de gent que han tingut una mala experiència amb l’església”. 

Com li ha dit mossén Voro a l’equip de Zoom: "molta gent em diu que els retors som uns amargats, que tenim molt mala llet. I jo responc: sí i no, n'hi ha de tot”. Salvador Aguado des de menut va estar molt vinculat als Juniors, a la parròquia. També ha recordat que quan va prendre la decisió ell estava estudiant per a ser electricista. I no ho tenia massa clar. I de sobte, un bon dia, es va preguntar per què no ser retor. I així va ser com va decidir anar al seminari.

Mossen Voro a Tik Tok Ballant
Mossen Voro a Tik Tok Ballant / À Punt Mèdia

Mossén Voro fa vídeos d’humor perquè és el que a ell li agrada veure a les xarxes. En part tot va començar amb la pandèmia, quan ell utilitzava els vídeos per alliberar l’ansietat que tenia. En l'actualitat alguns dels seus vídeos superen les 600.000 visualitzacions.

El seu objectiu és arribar amb els seus missatges a la gent jove, eixa que —segons ell— està més allunyada de la fe. “Vull que es replantegen que una altra Església és possible. No sols existeix l’Església tradicional i seriosa, també hi ha una Església oberta i dinàmica. Per a ell no és incompatible la fe amb la diversió. “Quan el rector celebra l’eucaristia és un moment seriós, digne… i després pots pegar-te un ballet, o fer un vídeo d’humor”.

Ací pots veure el programa sencer:

També et pot interessar

stats