Consells per a viatjar en pandèmia

Només el 59% de la població espanyola està preparant algun viatge per a les vacances d'aquest estiu i tan sols el 10% ha triat un destí internacional

Zoom entrevista influencers de viatges

En Zoom parlem amb diversos influencers valencians que han viralitzat els seus continguts mostrant els seus viatges en les xarxes socials. Són Óscar Ramírez i Sònia Pons, més coneguts com a @viajandoporelmundomundial, qui superen la vintena de països visitats junts i el mig centenar per separat. D'una altra banda, també hem parlat amb Naiara Botia i Rafa Asensi, creadors de Modo Traveller i coneguts en el món digital pels seus viatges, ara en família amb el seu fill Daniel.

Què hem de saber abans de viatjar?

Si formes part del 10% de la població espanyola que està pensant a fer un viatge internacional aquest estiu, t'aconsellem escoltar la conversa completa de Bérnar Giménez, presentador de Zoom, amb aquests influencers en el vídeo adjunt. D'entre els consells que donen per a organitzar el viatge, en destaquem tres:

  • Busca cancel·lacions gratuïtes
  • Contacta amb webs oficials o directament ambaixades dels països de destinació
  • Descarta els països amb quarantena

Noves maneres de viatjar

La por de contagi ha posat de moda el turisme rural, lluny de les aglomeracions i amb espais oberts. A la Comunitat Valenciana, Castelló ha sigut la millor parada, ja que registra dades com que a juliol, octubre i desembre de 2020, s'han produït més pernoctacions que el 2019. L'observació de pardals, el cicloturisme, el turisme gastronòmic són algunes de les formes de viatjar que s'han posat de moda.

"No es pot eixir de la Comunitat Valenciana? Doncs explotem-la". Eixa va ser l'actitud de Rafa Asensi, de Modo Traveller, en plena pandèmia, quan van descobrir racons com la Canal de Navarrés, que mai havien visitat i que ara s'han convertit en la destinació autonòmica preferida. Per la seua part, Óscar Ramírez, d'origen peruà, confessa que "Peníscola i Altea s'han convertit en els seus pobles preferits". "La Comunitat Valenciana no té res a envejar a la resta de comunitats i del món", remata.

Fruit d'aquestes noves formes de viatjar, entre els seus viatges pel món s'han colat rutes més locals com "huit llocs imprescindibles que veure al Campello (Alacant)" o "Ibi, una trobada amb la biodiversitat". També hi ha articles sobre plans amb xiquets a Morella, una aproximació cinematogràfica de Peníscola, coses a fer en Fageca o quins paratges naturals valencians visitar amb autocaravana.

Ens sentim més segurs viatjant, perquè, si et quedes a Alacant, et relaciones més amb la gent Naiara Botia - Creadora de Modo Traveller

Viatjar amb autocaravana

Víctor Manuel Diaz i José Miguel Martínez són creadors d'un canal de YouTube de rutes en autocaravana per la Comunitat Valenciana
Víctor Manuel Diaz i José Miguel Martínez són creadors d'un canal de YouTube de rutes en autocaravana per la Comunitat Valenciana

Les furgonetes adaptades i les autocaravanes s'han consolidat com una nova forma de viatjar. Segons la patronal Aseicar, la previsió per a aquest estiu és que se superen les vendes del 2019 i marquen un nou rècord. Només al mes de maig es van vendre 45 vehicles d'aquest tipus al dia.

Víctor Manuel Diaz i José Miguel Martínez són dos joves de Benidorm que es van comprar una autocaravana abans de la pandèmia. "És una forma de viatjar segura, perquè al final estàs viatjant per la teua casa", diu Víctor. Anna, Aiora, Xalans, Cofrents, Bocairent o Xeraco són només algunes de les destinacions que podeu trobar en el seu canal de YouTube, anomenat Escapadas blogger, on s'endinsen en les rutes i com organitzar-se en aquesta nova manera de viatjar.

També et pot interessar

stats