On podem viatjar? Les mesures i restriccions a la mobilitat en tot el món

El Carib és una de les destinacions més sol·licitades, ja que països com Mèxic, Costa Rica o República Dominicana no demanen PCR negativa

Diversos turistes caminen per la terminal 4 de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid Barajas
Diversos turistes caminen per la terminal 4 de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid Barajas / Fernando Villar (Efe)

Per a poder viatjar a l'estiu, cal tindre clar les mesures i restriccions a la mobilitat actuals. Ara per ara hi ha països que obrin les portes als turistes valencians sense demanar PCR prèvia, però d'altres prohibeixen l'arribada dels turistes o permeten l'entrada amb restriccions. El Ministeri d'Afers Estrangers recomana abans de viatjar donar-se d'alta en el registre de viatgers, una plataforma mitjançant la qual estar localitzat en tot moment i, en cas de cap d'emergència, ser avisat immediatament.

En l'actualitat, hi ha uns pocs països en els quals no hi ha restriccions ni requisits per a la majoria dels viatgers. Mèxic, Costa Rica, República Dominicana, Jamaica, Suïssa o Tanzània, entre d'altres, són alguns dels què permeten l'entrada de turistes espanyols sense prova PCR i sense quarantena.

El Carib és una de les destinacions turístiques més sol·licitades. Són països que tenen les portes obertes, i que gràcies als operadors estan oferint paquets que fa un parell d'anys era impossible trobar, segons ha indicat a À Punt Manolo León, gerent de Manolo Travel. Mèxic no demana, ni tan sols, un test d'antígens, tampoc Costa Rica. A Jamaica o República Dominicana sí que podrien obligar a un test aleatori en arribar-hi.

Alguns del països oberts al turisme
Alguns del països oberts al turisme / À Punt NTC

A causa dels rebrots cada vegada són més països els que sol·liciten als viatgers arribats des d'Espanya una prova que demostre que no s'està contagiat de coronavirus realitzada dos dies abans de viatjar. Hi ha al voltant de 123 països amb les fronteres obertes amb restriccions, és a dir, que estan obertes als viatgers que faciliten el resultat negatiu d'una prova PCR o d'antígens i/o que se sotmeten a una quarantena en arribar.

És el cas del Marroc, que permetrà l'entrada a partir del dia 15 amb el certificat de vacunació o una PCR negativa. Si aposten per Europa, gran part dels països reclamen també una PCR negativa fins que entre en vigor el passaport Covid el pròxim 1 de juliol. És el cas d'Alemanya, Dinamarca, Grècia, Croàcia, República Txeca i Polònia, entre d'altres. I a més d'aquesta prova, el Regne Unit, Irlanda, Hongria, Alemanya, Polònia o Islàndia obliguen a fer quarantena a arribar a la destinació.

Restriccions per a viatjar per Europa
Restriccions per a viatjar per Europa / À Punt NTC

Per a estar tranquils en viatjar fora d'Espanya, el millor és informar-se en els organismes oficials de cada país. Això sí, la recomanació és contractar una assegurança de viatge prèviament.

En aquests moments hi ha més de 90 països amb les fronteres tancades. Només hi poden entrar els ciutadans, els residents que tornen a casa o les persones en altres circumstàncies especials. És el cas de destinacions com els Estats Units, el Canada, l'Argentina, Austràlia, Nova Zelanda, el Japó, l'Índia, la Xina, Indonèsia i Rússia, que continuen amb les seues fronteres tancades al turista espanyol.

Alguns països tancats al turisme
Alguns països tancats al turisme / À Punt NTC

Cal tindre en compte que en tornar a Espanya des de molts països s'haurà de presentar un certificat amb resultat negatiu de PCR realitzat dins de les 72 hores prèvies a l'arribada. A més, els passatgers que arriben a Espanya des de l'Índia hauran de guardar una quarantena de 10 dies.

També et pot interessar

stats