La Comunitat Valenciana emet ja el certificat Covid digital per a viajar per la Unió Europea

Hi ha tres certificats que es poden tramitar de manera gratuïta en versió electrònica o en paper, sota petició del ciutadà amb la seua targeta SIP

Les tres variants del certificat Covid digital de la UE
Les tres variants del certificat Covid digital de la UE / Marta Galindo

La Comunitat Valenciana expedeix des d'aquest dilluns el certificat Covid digital de la UE en les seues tres variants. El certificat és una proposta de la Unió Europea per a facilitar de manera segura la lliure circulació dels ciutadans europeus durant la pandèmia de la Covid-19.

Pretén funcionar com un circuit ràpid a fi d'agilitar els tràmits d'entrada i eixida entre els països de la UE. El titular del certificat queda, en principi, exempt de les restriccions a la lliure circulació. Els països ja poden començar a emetre'l i estarà disponible en tots els estats membres de la UE a partir de l'1 de juliol de 2021.

Els certificats s'emetran de manera gratuïta en versió electrònica o en paper, sota petició del ciutadà amb la seua targeta SIP. Es podrà sol·licitar des del portal de coronavirus, l'App GVA+ Salut o el portal del pacient. Tots compleixen els criteris de seguretat que requereix l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. A més, es contempla la possibilitat d'obtindre el certificat de manera presencial sol·licitant-lo en els centres de salut.

Aquest certificat ens ajudarà en mercats importants com el francés, l'alemany o l'holandés Ximo Puig - President de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que aquest certificat verd europeu ajudarà el sector turístic de la Comunitat Valenciana en mercats importants com el francés, l'alemany o l'holandés. "Ens permetrà una mobilitat a Europa que és decisiva, i farem un esforç de promoció en aquests mercats perquè la temporada siga tan bona com siga possible", ha ressaltat. Respecte al mercat turístic britànic, Puig ha mostrat el seu desig que el Regne Unit canvie el seu posicionament en la pròxima revisió del mes de juliol.

Per la seua banda, Blanca Navarro, subdirectora de la direcció general de Promoció de la Salut, ha destacat l'esforç de l'equip tècnic per a posar a la disposició dels valencians els certificats vàlids en tots els països de la UE, "de manera segura i fiable, en les dues llengües cooficials de la Comunitat Valenciana i en anglés, i tant de manera presencial com telemàtica en un temps rècord”.

Tipus de certificat

Hi ha tres tipus de certificat amb l'acreditació QR digital que contindrà la informació essencial i la signatura digital que li atorga validesa.

  • Certificat Covid digital de vacunació: permet acreditar que la persona ha rebut una o dues dosis d'una de les vacunes contra la Covid-19 aprovades per la UE. La validesa d'aquest certificat és de 365 dies després de la data de vacunació.
  • Certificat Covid digital de recuperació: acredita de manera digital, en el codi QR, que la persona s'ha recuperat de la Covid-19 després d'haver confirmat la malaltia mitjançant una prova PCR positiva. Aquest certificat serà vàlid des que finalitze el període d'aïllament, dia 11 de la prova PCR positiva fins a 180 dies després.
  • Certificat Covid digital de proves: assegura que la persona disposa d'un resultat negatiu d'una prova diagnòstica de Covid-19 que pot ser PCR o antigen. En el cas de la prova PCR el resultat tindrà una validesa de 72 hores, mentre que la de la prova d'antigen serà de 48 hores. Per a poder acreditar els resultats de les proves d'antígens, no és vàlida qualsevol tipus de prova, sinó que ha d'haver-se realitzat amb un dels kits comercials aprovats per la UE.

Accedeix ací al justificant vacunal Covi-19 de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats