Basil, militar ucraïnés encarregat de formar espies: "Només tinc 24 anys i no vull morir"

Aquest jove, fill d'un empresari ucraïnés resident a la Comunitat Valenciana i vinculat a empreses de Castelló, ha parlat per al programa Zoom dedicat al conflicte bèl·lic a Ucraïna

Un militar ucraïnes parla des del front per al programa 'Zoom' / À Punt Mèdia

Des del front de la guerra ha parlat per al programa Zoom el fill d'Igor, un empresari ucraïnés vinculat a empreses de Castelló, a qui anomenarem Basil, ja que ens ha demanat ocultar el seu nom. És només un dels protagonistes del programa especial dedicat a la guerra d'Ucraïna gravat des de la frontera polonesa.

El jove que només té 24 anys ha triat la seua manera de viure. "La meua família no volia que jo firmara un contracte amb l'exèrcit, volien que me n'anara a Espanya amb ells. Però jo soc un home i vull viure ací".

El jove militar reconeix tindre por que el maten, "perquè jo no tinc dona ni tinc fills. I m'agradaria tindre'ls. Que només tinc 24 anys. No vull morir". Però Basil té temps de pensar molt sobre la seua família: "Tinc por pels meus avis, perquè jo visc a Ucraïna amb ells. Què faran si jo muir. Com viuran".

Els militars ajuden una família a creuar amb el seu bebé
Els militars ajuden una família a creuar amb el seu bebé / À Punt Mèdia

Tot i la por d'aquest jove, troba les forces entre els ciutadans ucraïnesos: "La gent d'Ucraïna s'ha alçat i tots junts lluitem pel nostre país. I això em dona molta força".

Militars ucraïnesos avancen per la carretera
Militars ucraïnesos avancen per la carretera / À Punt Mèdia

Com ha explicat Basil a l'equip del programa Zoom, "la meua funció és preparar agents espies, que són els responsables d'esbrinar quanta gent de l'enemic hi ha, quines armes tenen. Quins vehicles tenen, quants tancs. Després tota aquesta informació la passem a l'exèrcit principal, el que va a l'atac".

Els militars ucraïnesos preparen les armes
Els militars ucraïnesos preparen les armes / À Punt Mèdia

Ell pensa que tindre por "és normal, però el que cal és tindre força". I d'això no els en falta. El militar va presenciar recentment com un company seu, un soldat de Txernòbil, en veure que un tanc rus avançava per un pont, cap a un lloc on no hi havia molts militars ucraïnesos, va frenar l'avanç i sacrificant la seua vida va aconseguir fer explotar el pont i frenar el tanc".

Militar que es va sacrificar per a destruir un pont i frenar l'avanç d'un tanc
Militar que es va sacrificar per a destruir un pont i frenar l'avanç d'un tanc / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats