Àngels Barceló: "De les notícies falses en internet són responsables els que les fabriquen i també els que els donen un altaveu"

La periodista, en una entrevista per a 'Zoom', ha afirmat que les associacions professionals haurien d'alertar "socialment" dels mitjans que menteixen amb el propòsit de crear confusió

Àngels Barceló, durant l'entrevista amb l'equip de 'Zoom' / À Punt Mèdia

El món cada vegada és més digital i les persones trien canals nous i menys convencionals per a estar informades. Ho fan mitjançant les plataformes digitals i les xarxes socials. Però què diuen algunes de les principals veus del periodisme d'aquesta pràctica? Zoom ha preguntat a la periodista Àngels Barceló si després dels polèmics àudios entre el periodista de La Sexta Antonio García Ferreras i l'excomissari José Manuel Villarejo, hem de desconfiar de qualsevol notícia que aparega en els mitjans de comunicació. La periodista, a aquesta pregunta, ha dit: "Hem de desconfiar de certes notícies que apareguen en certs mitjans de comunicació... No podem estar tots en el mateix sac. Dins de la nostra responsabilitat està assenyalar els que no ho fan bé".

De la responsabilitat de les notícies falses

Preguntada per quina persona és la culpable de les notícies falses en internet, ha contestat a l'equip de Zoom que són responsables "'els que les fabriquen... i també els que els donen un altaveu". Per a la periodista, totes aquestes persones són les responsables que el periodisme travesse "l'actual situació".

Respecte de la classe política ha dit que "quan des del món de la política es fomenten les fake news estem davant d'un problema, perquè haurien de ser ells precisament qui vetlaren perquè la informació siga veraç". A Barceló també la preocupa que el receptor de les notícies de vegades tinga poc interés per saber si el que li estan contant és veritat o mentida.

També et pot interessar

stats