Podem acusa García Ferreras de publicar proves falses contra la formació el 2016

La secretària general, Ione Belarra, considera que el periodista de La Sexta ha “contribuït al desprestigi” del projecte morat

El periodista de La Sexta, Antonio García Ferreras, en una imatge promocional
El periodista de La Sexta, Antonio García Ferreras, en una imatge promocional / La Sexta

L’exlíder de Podem, Pablo Iglesias, la secretària general, Ione Belarra, i altres dirigents morats, com la coordinadora autonòmica Pilar Lima han carregat contra el periodista de La Sexta Antonio García Ferreras. Ho han fet després de publicar-se gravacions de converses amb l'excomissari José Manuel Villarejo en les quals dubta de la veracitat d'una informació sobre suposats pagaments a Iglesias en un paradís fiscal de la qual la cadena s'havia fet ressò.

La publicació feta per OkDiario el maig del 2016 afirmava que el govern veneçolà de Nicolás Maduro va pagar 272.000 dòlars a Iglesias al paradís fiscal de Saint Vincent i les Grenadines el març del 2014, dos mesos després de la fundació de Podem, i va ser desmentida un dia més tard per l'entitat bancària.

El digital Crónica Libre ha tret a la llum, en una informació que firma Patricia López, àudios de converses entre Ferreras i Villarejo, actualment imputat en diverses causes, en les quals el periodista qualifica de "molt seriós", "molt delicat" i "massa bast" el que publica Eduardo Inda, director d'OKDiario, a qui diu estimar "com a un germà".

La Sexta va abordar la informació sobre el suposat compte en un paradís fiscal d'Iglesias el 6 de maig del 2016, va donar veu a Inda i va recollir declaracions del llavors líder de Podem, en les quals qualificava la publicació de falsa. Un dia més tard, aquesta cadena es va fer ressò del desmentiment per part del banc Euro Pacific Bank.

Fonts de la cadena, citades per Eldiario.es, al·leguen que la conversa es va produir mesos després de l'emissió de la informació falsa i posen l'accent en el fet que la van rectificar l'endemà.

Pablo Iglesias ha denunciat a través de Twitter la decisió de Ferreras i ha assegurat que, al seu judici, Ferreras "no hauria de tornar a exercir mai com a periodista".

En la mateixa línia s'ha pronunciat Ione Belarra, actual ministra de Drets Socials, que subratlla la contribució del periodista al "desprestigi" de Podemos i critica que ha fet "un mal irreparable a la democràcia". "Mai sabrem qui hauria governat a Espanya el 2016", conclou la secretària general morada.

Pel que fa a la coordinadora autonòmica de Podem i síndica d’Unides Podem, Pilar Lima, ha remarcat que “no tot s’hi val” en referència als “silencis eixordadors d’adversaris polítics”, sense especificar de quines formacions parla. 

També Alberto Garzón, ministre de Consum i coordinador estatal d'Esquerra Unida, ha denunciat en Twitter l'existència d'un "bloc reaccionari dins de l'Estat" per a "curtcircuitar" un projecte de modernització i progrés amb Iglesias com a "principal objectiu a batre". Per a Garzón, Podemos "va representar una amenaça per als privilegis de les elits dominants" i per a "una cultura política clientelista, de recomanats i antiliberal".

Les converses que revela Crónica Libre comencen el març del 2017, abans que l'excomissari Villarejo fora detingut com a principal imputat de Tàndem, una macrocausa de presumpta corrupció policial, per la qual va passar tres anys i quatre mesos a la presó provisional, fins que el 3 de març del 2021 va ser posat en llibertat, a l'espera que es resolguen les diverses causes en contra d'ell.

També et pot interessar

stats