Què cal saber per a viatjar de Copenhaguen a Malmö creuant el pont de l'Öresund

Descobrim amb 'Valencians al món' els llocs més emblemàtics a les dues vores del pont de l'Oresund, que connecta Dinamarca i Suècia, el pont combinat de tren i carretera més llarg d'Europa.

Pont de l'Öresund
Pont de l'Oresund / Ingus Kruklitis / Shutterstock
21 d'octubre 2022 - 13:28

El pont de l'Oresund està fet de formigó armat i connecta les dues zones metropolitanes de la regió d'Oresund: la capital danesa, Copenhaguen, i la ciutat sueca de Malmö. Compta amb dues línies de tren i sis carrils de carretera, fet que el converteix en el pont combinat de tren i carretera més llarg d'Europa. El tram final s'acabà de construir el 1999. El príncep hereu, Frederic de Dinamarca, i la princesa hereva, Victòria de Suècia, es van reunir al centre del pont per a celebrar la finalització.

Copenhaguen

Informació d'interés

  • Temperatura: 28 °C màxima i -2 °C mínima.
  • Moneda: Corona danesa.
  • Població: 602.481
  • Idioma oficial: danés.
  • Franja horària: la mateixa que a Espanya.
  • Permisos: pots entrar-hi amb el DNI.
  • La millor època per a visitar la ciutat: juny, juliol i agost. Nadal també pot ser una bona opció si el que es vol és disfrutar d’unes vacances de postal.
  • Trasllat aeroport-ciutat: l’aeroport (Aeroport de Copenhaguen-Kastrup) està ben connectat a la capital per tren, metro i bus; el taxi és prou car (uns 50 € el trajecte).
  • Pagament recomanat: a tot arreu es pot pagar amb targeta, així que la solució més fàcil i còmoda és aquesta.
  • El consell de Valencians al món: Dinamarca és un país car fins i tot per al capità moro d’Alcoi; viatja-hi amb aquesta idea.

Els cinc imprescindibles de la ciutat

Nyhavn: el port Nou és un dels llocs més fotografiats de la ciutat. Et recomanem que passeges per la vora del canal per a meravellar-te de l’arquitectura tradicional. Una ocasió perfecta per descobrir la Copenhaguen del segle XVII.

Nyhavn
Nyhavn

La Sireneta: aquesta famosa escultura és la icona indiscutible de la capital danesa. Pagada per la família de la cervesa Carlsberg, està basada en el personatge de Hans Christian Andersen. Sempre hi ha molta cua per a fotografiar-la, així que et recomanem que tingues paciència.

La Sireneta
La Sireneta

Castell de Rosenborg: es tracta d’un bell palau del segle XVII, amb un jardí molt agradable. És un dels llocs que no poden faltar a la nostra llista. Ben a la vora hi ha el jardí botànic de la ciutat. Una passejada de deu si vols sentir-te com la reina Margarida!

Castell de Rosenborg
Castell de Rosenborg / Kavalenkava (Shutterstock)

Palau d’Amalienborg i església de Marbre: es tracta de la residència de la família reial danesa durant els mesos d’hivern. El que val la pena de tot plegat és el canvi de guàrdia, que té lloc a les 12 h. L’església de Marbre, a tocar del palau, té una cúpula impressionant que mereix una visita.

El Palau d’Amalienborg
El Palau d’Amalienborg / Chris Christophersen (Shutterstock)

Jardins del Tívoli: es tracta d’un dels parcs d’atraccions més antics d’Europa. Pot ser una bona opció per anar en família o amb amics. La recomanació és que compreu les entrades per internet.

Jardins del Tívoli
Jardins del Tívoli / Trabantos (Shutterstock)

Malmö

Informació d'interés

  • Temperatura: 26 °C màxima i -4 °C mínima.
  • Moneda: Corona sueca.
  • Població: 344.166.
  • Idioma oficial: suec.
  • Franja horària: la mateixa que a Espanya.
  • Permisos: pots entrar-hi amb el DNI.
  • La millor època per a visitar la ciutat: juny, juliol, agost.
  • Trasllat aeroport-ciutat: la ciutat disposa d’aeroport (Aeroport de Malmö), a 28 quilòmetres del centre. El més fàcil és moure’s en bus.
  • Pagament recomanat: a tot arreu es pot pagar amb targeta, així que la solució més fàcil i còmoda és aquesta.
  • El consell de Valencians al món: l’oratge no és el d'ací; viatja-hi amb una jaqueta i un paraigua plegable fins i tot a l’estiu, per si de cas.

Els cinc imprescindibles de la ciutat

Castell Malmöhus: es tracta d’un castell centenari que, actualment, allotja un museu sobre la història de la ciutat. Pot ser una bona opció si el que es vol és tindre una idea general del territori. El seu exterior ja val la pena: ixen unes fotos encantadores!

Castell de Malmöhus
Castell de Malmöhus / Shaggyphoto (Shutterstock)

Malmö Radhus: es tracta de l’ajuntament de la ciutat. Una bonica obra renaixentista que recorda a les construccions holandeses. És l’edifici més característic de la plaça, així que segur que no us el perdreu!

Malmö Radhus
Malmö Radhus / Diego Grandi

Malmö Konsthall: es tracta d’una galeria d’art contemporani que és de les més importants del Nord d’Europa. Si encara penses que l’art contemporani no fa per a tu o és complicat d’entendre, et recomanem que hi faces una visita, perquè és tota una sorpresa.

Malmö Konsthall
Malmö Konsthall / JordanJoy

Turning Torso: resulta que l’empremta de la terreta ha arribat fins i tot a Suècia! Aquest gratacel, obra de Santiago Calatrava, és l’edifici residencial més alt del país. Tot i que no podreu entrar-hi perquè és un bloc d’apartaments, no passa res: des de l’exterior ja paga la pena.

Turning Torso
Turning Torso

Església de Sant Pere: es va començar a edificar en el segle XIV en estil gòtic. La veritat és que el gòtic dels països del nord no té res a veure amb el gòtic mediterrani. La gran torre d'aquesta església us guiarà fins al cor mateix de la ciutat: no té pèrdua!

Església de Sant Pere
Església de Sant Pere / Eugenio Marongiu

També et pot interessar

stats