La gastronomia italiana que va enamorar una valenciana: "Treballar amb la meua parella és una passada"

La història de la valenciana Pilar Toledo, una fusió entre la passió per la cuina i l'amor inesperat

Pilar Toledo, veïna d'Ibi / À Punt Mèdia

Pilar Toledo, una cuinera valenciana convertida en siciliana, ha trobat el seu lloc a Agrigent. Després de cinc anys immersa en els aromes de l'oli d'oliva i els sabors intensos de la cuina mediterrània, ens convida a descobrir el seu raconet a Sicília.

La seua història és una fusió entre la passió per la cuina i l'amor inesperat. Va ser la faena la que la va portar allí inicialment, però va ser l'amor el que la va fer arrelar en aquesta terra. Amb un somriure radiant, Pilar ens revela com la cuina italiana va ser l'artefacte que va unir-los les vides: ella, a través d'un concurs de cuina i ell, amb una oportunitat en un restaurant de dues estrelles Michelin a Licata, un poble a prop d'Agrigent.

El seu escenari diari és un castell antic on ara s'alça el restaurant Dentro Le Mura. Un lloc que, més enllà de ser una simple cuina, representa el seu món, on la creativitat i la passió es converteixen en plats extraordinaris. Stefano, la parella, és el company de treball i de vida al llarg de jornades d'hores interminables. En aquesta cuina, cadascú té un paper.

Amb els anys, han descobert que treballar junts és un equilibri preciós. En aquest món tan intens, Pilar i Stefano es converteixen en una espècie de robots que es comuniquen a través del moviment precís i l'acord mutu. Malgrat les llargues hores, la satisfacció és palpable, tant en la relació com en l'èxit professional que han assolit.

La vida a Sicília ha sigut generosa amb Pilar. I és que, en termes econòmics, la faena com a cuinera li ha proporcionat una estabilitat que mai hauria imaginat a sa casa.

Quan ella mateixa es pregunta sobre el retorn a la seua estimada terreta, la resposta és ben clara: estan bé allà on estan. Tanmateix, les arrels estan presents i, per això, aprofiten cada ocasió de reunir-se amb la família que encara roman a Ibi (Alcoià). Tal vegada, en el futur, els seus passos podran portar-los de tornada, però, per ara, Sicília és la seua llar.

Pilar Toledo és una dona valenta que ha trobat en la cuina el lligam perfecte entre la passió i la vida i és la protagonista d'una història que continua escrivint-se entre fogons i el sabor de dues terres que han fusionat els camins.

També et pot interessar

stats