Deu curiositats que tal vegada no coneixies de Panamà

Panamà, un país amb una cultura i una natura ben diverses, platges, selves tropicals i una mescla d’influències indígenes, espanyoles i afroantillanes

Panamà compta amb més de 1.500 illes, al Carib i l'oceà Pacífic
Panamà compta amb més de 1.500 illes, al Carib i l'oceà Pacífic / Shutterstock

Panamà és un país clau de l'Amèrica Central on convergeixen l'eficiència logística i una fascinant combinació de tradicions indígenes, europees i afroantillanes.

Informació d'interés

Moneda: dòlar dels Estats Units i balboa.

Població: 880.691 habitants.

Hora: set hores de diferència entre Panamà i València.

Pagament recomanat: podeu pagar amb diners en efectiu i/o amb targeta de crèdit.

Permisos: si sou ciutadans espanyols, no necessitareu cap visat per a viatjar a Panamà, sempre que siga amb finalitats turístiques i per un període de fins a cent huitanta dies. Podeu entrar al país presentant el passaport espanyol. Això sí, ha de ser vàlid i tindre sis mesos de vigència des de la data d'entrada.

El consell de Valencians al món: Recomanem que begueu aigua embotellada i que eviteu consumir-ne de l'aixeta, especialment si us trobeu en àrees rurals. Verifiqueu que les botelles estiguen segellades abans de beure.

Algunes coses interessants i poc conegudes sobre Panamà

1. Moneda

Tot i que Panamà té la seua pròpia moneda, el balboa, en la pràctica, s'hi empra el dòlar nord-americà. Totes dues tenen el mateix valor.

Panamà té la seua pròpia moneda, el balboa
Panamà té la seua pròpia moneda, el balboa / Shutterstock

2. Illes i platges

Panamà compta amb més de 1.500 illes, al Carib i l'oceà Pacífic. Moltes d'aquestes illes són autèntics paradisos tropicals amb platges d'arena blanca i aigües cristal·lines, com ara les illes de San Blas, Bocas del Toro o l'arxipèlag de Las Perlas.

Illa Bocas del Toro
Illa Bocas del Toro / Shutterstock

3. Centre històric

La ciutat de Panamà compta amb un barri vell impressionant ple d'encant colonial i carrers empedrats, façanes de diversos colors i edificis restaurats d'una gran bellesa. Fou declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco l'any 1997.

Barri vell de la ciutat de Panamà
Barri vell de la ciutat de Panamà / Shutterstock

4. Diversitat ètnica

Panamà és un dels països amb més diversitat ètnica de tota l'Amèrica Central. A més de la població mestissa, hi ha comunitats indígenes com la dels emberà, els kuna, els wounaan i ngöbe-buglé. Cadascuna d'elles, amb les seues tradicions i cultures.

Família de la comunitat indígena dels Kuna
Família de la comunitat indígena dels Kuna / Shutterstock

5. Parc nacional del volcà Barú

El volcà Barú, de 3.475 metres, és el punt més alt de Panamà. Es troba a la província de Chiriquí i ofereix la possibilitat de fer una caminada fins al cim per a gaudir d'unes vistes panoràmiques extraordinàries.

El volcà Barú, de 3.475 metres, és el punt més alt de Panamà
El volcà Barú, de 3.475 metres, és el punt més alt de Panamà / Shutterstock

6. Zona Lliure de Colón

Panamà alberga la Zona Lliure de Colón, la zona franca més gran d'Amèrica i una de les més grans del món. És un important centre de comerç internacional. S'hi realitzen transaccions comercials sense impostos i aranzels.

Panamà alberga la Zona Lliure de Colón, la zona franca més gran d'Amèrica
Panamà alberga la Zona Lliure de Colón, la zona franca més gran d'Amèrica / Shutterstock

7. Biodiversitat

Malgrat ser un país xicotet, Panamà es considera un dels països amb més biodiversitat de tot el planeta. Alberga més de 10.000 espècies de plantes i més de 1.500 espècies d'ocells diferents, la qual cosa converteix el país en un paradís per als amants de la naturalesa.

Alberga més de 10.000 espècies de plantes i més de 1.500 espècies d'ocells diferents
Alberga més de 10.000 espècies de plantes i més de 1.500 espècies d'ocells diferents / Shutterstock

8. El canal de Panamà

El canal de Panamà és una de les meravelles de l'enginyeria moderna. És una via aquàtica d'aproximadament huitanta quilòmetres que connecta l'oceà Atlàntic i l'oceà Pacífic. És una atracció turística imperdible on podreu veure vaixells transitant per les rescloses.

El canal de Panamà és una de les meravelles de l'enginyeria moderna
El canal de Panamà és una de les meravelles de l'enginyeria moderna / Shutterstock

9. Carnestoltes de Panamà

El carnestoltes de Panamà és una de les festes més importants i alegres del país. Se celebra abans de la Quaresma i presenta desfilades plenes de color, música, danses, comparses i diversió. Les ciutats de Las Tablas i Penonomé són famoses pel seu Carnestoltes.

El carnestoltes de Panamà és una de les festes més importants i alegres del país
El carnestoltes de Panamà és una de les festes més importants i alegres del país / Shutterstock

10. Kuna Yala

Kuna Yala és una comarca indígena de Panamà. És la llar de l'ètnia kuna i compta amb illes i platges d'una bellesa fascinant. La comarca té el seu propi govern i és un lloc on podreu experimentar la cultura kuna i admirar la seua artesania.

Kuna Yala compta amb illes i platges d'una bellesa fascinant
Kuna Yala compta amb illes i platges d'una bellesa fascinant / Shutterstock

Aquestes són només algunes de les coses més interessants i menys conegudes sobre Panamà. El país té molt més a oferir, des de la seua extraordinària història fins als seus impressionants paisatges naturals.

També et pot interessar

stats