Deu coses que necessiteu saber per a viatjar al Carnaval de Rio de Janeiro

La samba, les disfresses cridaneres i l'alegria de la ciutat brasilera fan que aquesta festa siga inoblidable

133858016
El Carnaval de Rio de Janeiro, el més famós del món / Shutterstock

A darreries de febrer o primeries de març, el Brasil es prepara per a una de les celebracions més espectaculars i magnífiques del món: el Carnaval de Rio de Janeiro.

La samba, les disfresses cridaneres i l'alegria de la ciutat fan que aquesta festa siga inoblidable.

Informació d'interés

Moneda: real brasiler

Població: 214,3 milions d’habitants

Hora: cinc hores de diferència entre València i el Brasil

Permisos:

  • Passaport en vigor (com a mínim, sis mesos).
  • Bitllet d’avió d'anada i tornada. La data de tornada ja ha d'estar confirmada. El temps màxim de permanència, sense visat, és de noranta dies.
  • Justificant d'allotjament. En cas d'hostalatge en hotel, cal el document de la reserva ja abonada o garantida per mitjà de targeta de crèdit.

Pagament recomanat: S’hi pot pagar en efectiu i amb targeta de crèdit.

El consell de Valencians al mónSi celebreu el carnestoltes al carrer, recomanem que deixeu tots els objectes de valor al lloc on us allotgeu i només porteu els articles necessaris. Si voleu dur diners, agafeu únicament la quantitat d'efectiu que necessitareu al llarg del dia.

La samba, les disfresses cridaneres i l'alegria de la ciutat carioca fan que aquesta festa siga inoblidable
La samba, les disfresses cridaneres i l'alegria de la ciutat carioca fan que aquesta festa siga inoblidable / Shutterstock

Deu coses que heu de saber per a viatjar al Carnaval de Rio de Janeiro

Com arribar-hi

A Rio de Janeiro hi ha dos aeroports: l'internacional de Galeão i el Santos Dumont. Als dos trobareu taxis amb tarifa fixa o amb taxímetre, encara que també hi ha serveis especials d’autobusos.

Calcer

El Carnaval de Rio es viu al carrer. Així és que assegureu-vos de portar un calcer còmode.

Disfressa i accessoris

Si ho desitgeu, porteu disfressa i accessoris. Per descomptat, també podeu comprar-los allí mateix, però val més que dugueu alguna idea preparada per a evitar fer cua a les botigues.

Si ho desitgeu, porteu disfressa i accessoris
Si ho desitgeu, porteu disfressa i accessoris / Shutterstock

Entrades per a les desfilades

Necessitareu presentar les entrades físiques per a poder accedir al Sambòdrom. Atenció: és obligatori mostrar-hi el document d'identitat i la targeta de crèdit emprats en el moment de la compra.

Com arribar al Sambòdrom de manera còmoda i segura

Durant el Carnaval, la ciutat està replena de gent i agafar un taxi al carrer pot ser una bogeria. La millor manera d'arribar a les desfilades de manera còmoda i segura són els serveis de trasllat que ofereixen els hotels i que, a més, disposen de guies especialitzats.

Compte amb els objectes prohibits

Està prohibit entrar al Sambòdrom amb objectes tallants, neveres portàtils, botelles de vidre, focs artificials o armes. Cadascú pot entrar amb dos envasos de plàstic amb aigua, suc, refrescos o cervesa, a més de dues peces d’aliment, com ara fruita, sàndwitxos o snacks.

Quin és el millor lloc del Sambòdrom

És important saber que hi ha quatre tipus d’entrada: cabina o VIP, frisa, tribuna i seient numerat. Cada tipus de tiquet té avantatges diferents.

Desfilades

La desfilada del Grup Especial, que atrau el nombre més gran de fans, es considera el moment més important del Carnaval. Després està el Grup d'Accés, amb agrupacions tradicionals que es disputen un lloc en l'elit del carnestoltes. Per a aquest segon grup els preus són, generalment, més baixos. D’una altra banda, també hi ha la Desfilada dels Campions, que formen les sis millors escoles de samba.

La desfilada del Grup Especial es considera el moment més important del Carnestoltes
La desfilada del Grup Especial es considera el moment més important del Carnestoltes / Shutterstock

Què menjar

El Sambòdrom té dos llocs on es pot menjar i on venen diversos tipus d’aliments. Estan situats a cada costat de la pista. Durant els intervals de les desfilades, si voleu, podreu fer una pausa per a recarregar energies menjant una pizza, un churrasco o una hamburguesa, per exemple. A més, hi ha venedors ambulants per la graderia que us oferiran refrescos i cervesa durant tot el xou.

També et pot interessar

stats