Cinc coses que no sabies de l’Oktoberfest per a disfrutar com un autèntic alemany

Lourdes, veïna de Novelda, ens acosta l’Oktoberfest de Munic 

L’Oktoberfest és molt més que menjar i beure cervesa
L’Oktoberfest és molt més que menjar i beure cervesa / Valencians al món

L’equip de Valencians al món ha visitat l’Oktoberfest de Munic de la mà d'una de les protagonistes del programa, la noveldera Lourdes Penalva, que ens desvela els secrets de la festa mundial de la cervesa.  

L’Oktoberfest és un dels esdeveniments més emblemàtics d'Alemanya i del món, conegut per l'ambient festiu, la música tradicional bavaresa, el menjar deliciós i, per descomptat, la cervesa en abundància. Lourdes Penalva, que porta vivint cinc anys a Munic, amb l'entusiasme i la passió per descobrir noves cultures i experiències, va ser l'amfitriona perfecta per a guiar l'equip de Valencians al món a través d'aquesta celebració única i ens va desvelar cinc coses imprescindibles de la festa.  

L'Oide Wiesn  

Amb ella vam tindre l'oportunitat de submergir-nos en la història i la cultura d’aquesta festa, presenciant la desfilada d'obertura, veient com la gent disfruta del menjar típic alemany i, per descomptat, com beuen cervesa amb els famosos pitxers. També, visitàrem l'Oide Wiesn, la germana menuda de l’Oktoberfest, que va ser creada per a ser una versió més autèntica i original, en commemoració del 200 aniversari, a l’any 2010.  

Gent bevent cervesa amb els famosos pitxers
Gent bevent cervesa amb els famosos pitxers / 'Valencians al món'

Vestit típic d’home  

El vestit típic que gasten els homes amb motiu de la festa té origen al camp. És l’uniforme que usaven per a treballar la terra i cuidar els animals.  

El vestit típic que gasten els homes amb motiu de la festa té origen al camp
El vestit típic que gasten els homes amb motiu de la festa té origen al camp / 'Valencians al món'

Vestit de les dones 

Si el vestit dels homes era el tradicional per a anar al camp, el de les dones és el que utilitzaven per a fer les tasques domèstiques o com a serventes per a famílies amb diners. Ara, els vestits de la dona poden situar-se des dels 200 fins als 2.000 euros, autèntiques peces d’alta costura.  

El vestit de les dones és el que usaven per a fer les tasques domèstiques
El vestit de les dones és el que usaven per a fer les tasques domèstiques / 'Valencians al món'

El llaç, un símbol de l’estat civil 

El llaç que porten les dones a la cintura és un símbol de l'estat civil, o amorós. Si el porten cap a l’esquerra, significa que estan solteres; en canvi, les dones casades el porten cap a la dreta i en la part de darrere, les viudes.  

Si porten el llaç cap a l’esquerra, significa que són fadrines
Si porten el llaç cap a l’esquerra, significa que són fadrines / 'Valencians al món'

Fira d'atraccions 

L’Oktoberfest és molt més que menjar i beure cervesa. Si visites Munic durant els dies de festa trobaràs desfilades, música en directe i també una fira en una sénia de més de 50 metres d’altura per a contemplar la ciutat des d’un punt de vista privilegiat.  

Fira d'atraccions
Fira d'atraccions / 'Valencians al món'

És innegable que l’Oktoberfest és un esdeveniment que combina tradició i diversió. I, gràcies a la nostra guia, els espectadors van poder viure aquesta experiència de manera única i enriquidora. 

També et pot interessar

stats