De Bellreguard a Hèlsinki per amor: "Vili va començar a parlar en valencià per a adaptar-se a la meua família"

Anna Arlandis és una de les protagonistes del Valencians al món a Finlàndia

Anna Arlandis, una de les protagonistes del 'Valencians al món' a Finlàndia / Valencians al món

Anna Arlandis, una jove de 30 anys originària de Bellreguard, va experimentat un gir notable en la seua vida al traslladar-se a Hèlsinki, Finlàndia, després d'un encontre amorós inesperat quan era estudiant a Gandia. La seua història destaca la complexitat i les decisions que envolten les relacions a distància i els canvis culturals.

Quan vivia a Gandia, Anna va conéixer Vili, un estudiant finlandés que va arribar a Espanya per un intercanvi Erasmus. El que va començar com una relació a distància va arribar a un punt crucial quan Anna va prendre la decisió de mudar-se a Hèlsinki. "Després de tres anys de relació a distància, vaig decidir que era hora de fer el pas i traslladar-me", explica la valenciana.

Amb una formació en Turisme a Gandia, Anna va arribar a Finlàndia i va passar dels estudis a treballar com a cambrera en restaurants. En l'actualitat, està estudiant de nou, fet que mostra una adaptabilitat admirable als canvis de la seua vida.

La història d'amor d'Anna i Vili és també una fusió de cultures i llengües. "Vili va començar a parlar en valencià per a adaptar-se a la meua família, que parla aquesta llengua tot el temps". La seua relació va superar les barreres lingüístiques i culturals, la qual cosa demostra la seua capacitat d'adaptació.

La importància de la sauna en la cultura finlandesa

La vida quotidiana a Hèlsinki ha portat Anna a descobrir la importància de les saunes per als finlandesos. Amb més de 3 milions de saunes a tot el país, aquestes cabines de fusta esdevenen part essencial de la vida diària. Anna i Vili en tenen una a casa.

La sauna és una tradició que no pot faltar, i la SkyWheel Helsinki, no n'és una excepció, ja que és una sauna situada en una nòria amb 40 metres d'altura que proporciona unes vistes espectaculars de la ciutat. "La temperatura a la sauna pot variar entre 60 i 100 graus, amb una norma no escrita que indica que el temps màxim d'estada són 15 minuts. Quan t'angoixes, és hora d’eixir", comenta Vili, explicant-nos la seua experiència.

També et pot interessar

stats