La València de Karra Elejalde: el barri del Carme, el café Negrito, la Ruta del Bakalao i l'arrosseria Casa Roberto

L'actor es troba a la capital del Túria amb motiu de l'estrena del film Vasil, que té la participació d'À Punt i està dirigit per la valenciana Adelina Prats

Karra Elejalde en 'TàP Zàping' / À Punt Mèdia

L'actor Karra Elejalde es troba a València per l'estrena de l'última pel·lícula en què ha treballat. Es tracta de Vasil, film dirigit per la valenciana Adelina Prats i que compta amb el suport d'À Punt Mèdia. Una producció cinematogràfica que no pot començar millor. Els dos actors principals acaben d'emportar-se un dels premis grans de la 67a edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci). De la pel·lícula i de València ha parlat Elejalde amb l'equip de TàP Zàping

Elejalde coneix bé la ciutat de València, perquè ja hi ha treballat en rodatges i obres teatrals. "Conec bé el barri del Carme. Recorde quan anava al café Negrito", li ha contat a l'equip del TàP mentre se li escapava el primer somriure de l'entrevista. "I després a la nit la Ruta, amb Chocolate, Spook, Guay que mola, Brillante... Tot allò. I algun diumenge cridava a casa Roberto perquè em preparara un arròs del senyoret. El que no faria mai és demanar una paella a Euskadi...", ha comentat l'actor.

A Karra Elejalde no li agrada gens dir allò de "has de veure la meua pel·lícula". Ell prefereix argumentar les raons i fer-los vindre als espectadors les ganes de veure-la. "Pense que veure aquesta pel·lícula ens ajudarà a reflexionar sobre nosaltres mateixos, sobre com és la comunicació amb els altres el deute que tenim per com hem sigut educats. Sobre per què els homes no s'abracen ni ploren... totes creences que dificulten una comunicació fluida".

Un film que ha començat amb molt bon peu, emportant-se un dels premis grans de la 67a edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci). El guardó a millor actor ha sigut ex aequo per als dos intèrprets principals del film, Karra Elejalde i Ivan Barnev, tot en la pel·lícula en què debuta com a directora, la valenciana Avelina Prat.

El film —com ha explicat Elejalde— ajuda a llevar-se de damunt alguns prejuís, ja que un dels personatges que viu al carrer amaga una personalitat aclaparadora. Com diu l'actor, "aquesta pel·lícula ens posa davant d'una foto de com som" i ha confessat a l'equip del programa que ha necessitat fer-se amic del personatge que protagonitza, una persona "que no és 'adjectivorreic' com soc jo, que és lacònic, de poques paraules, que parla en monòlegs, un poc amargadet i avinagrat".

L'actor de Vitòria —que resideix des de fa anys a Barcelona— també ha parlat dels altres treballs que ha interpretat al cinema. Després que Pepa Cases li preguntara si convidaria a casa algun dels personatges que ha interpretat, la seua resposta ha sigut un 'no' rotund.

Fotograma del film Vasil
Fotograma del film Vasil / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats