“Córrer em va ajudar a minimitzar molts dels efectes de la quimioteràpia”

Natacha López va continuar corrent durant els embarassos i el tractament oncològic amb supervisió mèdica

La corredora Natacha López durant l'entrevista de 'Som de casa'

La corredora Natacha López va guanyar la Cursa de la Dona el 2015, que destina els seus fons a la investigació del càncer de pit, i pocs mesos després, capritxos del destí, va ser diagnosticada amb la mateixa malaltia. Aleshores tenia 35 anys i la notícia la va sobtar molt perquè portava una vida sana i, a més, no tenia antecedents genètics.

Quan l’oncòloga li va dir que veuria créixer els seus fills, una de les coses que més li preocupava, va decidir no deixar de fer les coses que li feien sentir bé i ser feliç, "que és córrer i estar amb la meua família”, declara. De fet, va continuar corrent durant el tractament, cosa que la va ajudar a minimitzar molts dels efectes de la quimioteràpia. "Corrent eliminava l’excés de toxicitat i quan arribava a casa em sentia com una guanyadora”, afirma.

Vaig decidir no deixar de fer les coses que em fan sentir bé i ser feliç, que és córrer i estar amb la meua família

Natacha tampoc va deixar de córrer, ni de participar en curses, durant els seus embarassos. En el primer embaràs va estar corrent fins a la setmana trenta, i en el segon, fins a la trenta-nou, però sempre amb coherència, sentit comú i amb el consentiment dels metges. “Vosté està embarassada, no malalta”, li va dir el tocòleg, cosa que la va encoratjar a continuar fent-ho.

Vosté està embarassada, no malalta

Ella és conscient que el seu cos estava adaptat perquè ja feia molts anys que entrenava i competia. Per açò, no recomana a les dones embarassades no acostumades a fer-ho, iniciar-s'hi aleshores.

El pròxim diumenge 3 de desembre Natacha correrà de nou en la Marató de València, que podreu seguir en la televisió i les xarxes d’À Punt. 

També et pot interessar

stats