"Que pegue quatre pilotades i que es desfogue": així recorda la mare de Sacha Kruithof els seus inicis com a pilotari

En la sèrie de quatre capítols Sacha a Nova York, coneixem els pares de Sacha, Teresa i Derk, i Dimas, el germà, i escoltem els seus records de Sacha de ben menut i com no podia estar quiet ni un minut

La mare de Sacha, Teresa Perelló / À Punt Mèdia

D’aquell xiquet d’Orba, que només volia jugar a pilota amb qui fora, diuen els pares que “no era roín, però no estava mai quiet". La sèrie de quatre capítols Sacha a Nova York, basada en la trajectòria del pilotari internacional Sacha Kruithof, fa un repàs a tota la seua vida, des que va nàixer fins a les seues aventures esportives a Nova York.

Son pare —un holandés que des dels dos anys viu fora del seu país— recorda com era el fill de menut, aquell xiquet que es va criar a Orba (Marina Alta), on hui dia viu la família, i que jugava a pilota pels carrers del poble i per les parets de les cases. “No hi havia manera d’aguantar-lo. I quan es posava molt nerviós, anava baix de la dutxa gelada per a veure si es calmava”, diu el pare arronsant els muscles.

Sa mare, Teresa Perelló, recorda del fill que sempre ha sigut molt familiar. De menut “sempre estava, 'mare, què fem?, mare, de què parlem?', ell sempre apegat. Jo pensava que no canviaria mai”. La família recorda que de xiquet Sacha va començar a jugar a pilota perquè el germà ja hi jugava. “Però Sacha mai tenia prou”, diu sa mare, "i al final el vam acompanyar a parlar amb l’entrenador i li vam dir, 'agarra'l que jo no puc tindre'l així a casa'”, diu amb un somriure ara que ho reviu amb perspectiva.

Teresa també recorda que li van dir a l’entrenador: “Vol jugar a pilota; veges si l’agarres, que pegue quatre pilotades i es desfogue. Va començar i ja no va parar”. Sacha tampoc deixava tranquil el seu germà, que en el documental recorda —també somrient— que no el deixava descansar al sofà ni un minut. "Sempre estava, Dimas, anem a jugar, anem a jugar, anem a jugar...”. I son pare, sobre el moment en què començà a jugar a pilota, afegia: "Al màxim… tot allò que donara de si l’esport de pilota: escala i corda, raspall, galotxa, llargues, totes… “, conclou son pare.

Ací pots veure el primer episodi sencer

També et pot interessar

stats