À Punt reuneix el món de la pilota en la preestrena de ‘Sacha a Nova York’

• Èxit total de la première de la nova sèrie documental de la televisió valenciana, amb presència de destacats representants de la pilota valenciana, com la campiona Victoria Díez, i de les institucions valencianes, com el president de la Diputació de València Vicente J. Mompó

• Demà dijous a les 22:45 h, en la televisió d’À Punt, s’estrena el primer episodi

El president de la Diputació de València, Vicente J. Mompó, el pilotari Sacha Kruithof, i el director general d'À Punt, Alfred Costa en la preestrena / Julio Cebolla
03 de juliol 2024 - 12:32

À Punt va reunir anit el món de la pilota i l’audiovisual en la preestrena de Sacha a Nova York, la sèrie basada en el pilotari internacional Sacha Kruithof i les seues aventures esportives a Nova York. La projecció en primícia del primer capítol va congregar vora 200 persones destacades de la societat valenciana, l’esport i l’audiovisual.

Sacha a Nova York arriba demà dijous 4 de juliol, a les 22:45 hores, a les nits dels dijous d’À Punt. El conegut esportista d’Orba descobrirà als espectadors que la pilota no es practica només a la Comunitat Valenciana i posarà en valor que l’esport més valencià es juga per tot el món, fins i tot a la Gran Poma, on hi ha milers de jugadors i frontons.  

L’acte, celebrat als cines Lys de València, va tindre una gran presència de personalitats del món de la pilota valenciana, com Victoria Díez (campiona individual de raspall), jugadors com Seve o Conillet, David Sarasol (director del Museu de la Pilota), Tino Bendicho (coordinador de pilota de la Generalitat Valenciana), Belén Puchal i Elvira López (vicepresidentes de la Federació de Pilota Valenciana), entre d’altres. També van assistir destacades autoritats institucionals com Maria Fuster (directora adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC), Vicente J. Mompó (president de la Diputació de València), Jaume Casas (director d’institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana), Miquel Francés (president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació) i Alfred Costa (director general d’À Punt).

Vora 200 persones assistiren a la projecció en primícia del primer capítol de 'Sacha a Nova York' anit en els cines Lys de València
Vora 200 persones assistiren a la projecció en primícia del primer capítol de 'Sacha a Nova York' anit en els cines Lys de València / Julio Cebolla

La première, conduïda per Àlex Martínez Orts, director i guionista de la sèrie, es va convertir en una demostració de suport institucional al nostre esport, però també de reivindicacions. “Sorprenentment a Nova York es pot jugar de bades a pilota en tots els parcs de la ciutat, és un esport que està present en totes bandes, i ací ajudaria que es practicara més si a banda dels trinquets i frontons municipals es construïren canxes en les zones públiques”, va assenyalar anit el protagonista de la sèrie, Sacha Kruithof.

Per la seua banda, Alfred Costa, el director general d’À Punt, va recomanar seguir Sacha a Nova York per l’enorme qualitat de la producció, que està subtitulada al valencià i a l’anglés i que “no té res a envejar a les sèries de pagament de les grans plataformes de streaming”.

“No he vingut a fer turisme”, primer episodi

El primer episodi de la sèrie es titula “No he vingut a fer turisme” i aborda l’arribada de Sacha Kruithof a la ciutat que mai dorm. El pilotari valencià viatja a Nova York amb un objectiu: véncer Tywan Cook, el millor jugador de la modalitat internacional de pilota one wall. Per aconseguir-ho, tindrà l’ajuda del seu mentor William Polanco, una llegenda a qui s’haurà d’enfrontar en este primer episodi en les canxes situades just davall de l’emblemàtic pont de Brooklyn. Serà l’alumne capaç de derrotar el mestre?

Una sèrie que posa en valor la pilota valenciana

La producció d’À Punt en associació amb CreaConcepto, parteix de Sacha Kruithof, un jove pilotari d’ascendència holandesa nascut a Orba (Marina Alta) on va descobrir la seua afició per la pilota. Als tretze anys ja era campió europeu sub-15 de one wall. Als dèsset es proclamava campió del món sub-19. És membre de la selecció valenciana absoluta de pilota, amb la qual ha sigut també campió del món, Sacha ha viatjat per mig planeta guiat per la curiositat i les ganes de descobrir les diferents cares del joc que l’ha vist créixer.

Sacha Kruithof, el protagonista de la nova aposta d'À Punt per als dijous per la nit: 'Sacha a Nova York'
Sacha Kruithof, el protagonista de la nova aposta d'À Punt per als dijous per la nit: 'Sacha a Nova York' / Julio Cebolla

Amb un format innovador que transita entre el documental, el reality esportiu i la ficció, Sacha a Nova York és una sèrie de to contemporani i referents globals, en la línia dels continguts que s’ofereixen en les plataformes de streaming. Es tracta d’una ambiciosa aposta d’À Punt per a posar en valor la pilota valenciana a través d’una producció audiovisual de primer nivell, que compta en el seu equip amb el prestigiós director de fotografia valencià Nacho Toledo. A partir de demà els espectadors i espectadores podran disfrutar setmanalment dels quatre capítols que conformen la primera temporada d’una sèrie que no deixarà indiferent ningú.

També et pot interessar

stats