05.06.2020 | "Últimes alarmes"

Episodi 53 Temporada 1 151 min.
12

Amb la fase 2 s’han alleujat moltes de les restriccions imposades a l’inici de l’estat d’alarma. Mentrestant, s’han obert les portes de les residències perquè les persones majors puguen rebre ja la visita de les famílies. Es fa de manera molt controlada i restringida i, encara, a distància i sense abraçades. Amb tot, queda el regust amarg de l’acarnissament del virus contra els residents. Per això analitzem què ha passat, en quina situació es troben els serveis assistencials i com han d’acarar el futur aquestes institucions.

També ens fixem en la situació dels Estats Units, que es troba en plena revolta després que, una vegada més, el racisme estructural haja sacsat la seua societat. Ens emmirallem amb aquell país per a preguntar-nos què passa al nostre voltant.

I un divendres més, no volem perdre de vista el coronavirus, que ha fet canviar el món, i ens preguntem, en plena desescalada, fins on arriba el perill dels rebrots. Veiem si la societat està conscienciada que encara estem en perill i si es repeteixen casos com el de la festa d’aniversari de Còrdova, la barbacoa de Granada o el macrobotellot de Tomelloso.

stats