Tomaca valenciana amb ajoblanco de xufa i pa de pipes

Fàcil
2 persones

Una ensalada molt especial

Tomaca valenciana amb “ajoblanco” de xufa i pa de pipes
Tomaca valenciana amb ajoblanco de xufa i pa de pipes
09 de setembre 2022 - 20:00

Aquesta ensalada porta uns ingredients diferents que la fan especial. Hui cuinem una tomaca valenciana amb ajoblanco de xufes i pa de pipes.

Són productes senzills, però que, combinats de bona manera, fan que els plats siguen sorprenents i d'una gran qualitat.

  • 1 tomaca valenciana
  • 1 cebeta en vinagre
  • 1 ceba morada
  • 1 capellà
  • 1 llima
  • Rosquilletes de pipes
  • Vitets dolços
  • Olives negres sense os
  • Cebollí

Per a l’ajoblanco:

  • 200 g de xufes
  • Pa del dia anterior
  • Oli OVE
  • Aigua
  • All
  • Sal
  1. Posem a remulla les xufes durant 24 hores.
  2. Triturem les xufes amb all, pa, oli, aigua i sal.
  3. Ho colem i ho reservem.
  4. Torrem el capellà i l’esmicolem.
  5. L’adobem amb oli i una miqueta de suc de llima.
  6. En un bol, barregem la tomaca, un vitet i els dos tipus de ceba trossejats.
  7. Hi afegim les olives i el capellà, i ho mesclem tot.
  8. Hi incorporem una rosquilleta de pipes a trossets i cebollí picat.
  9. En un plat fondo, servim en la base l’ajoblanco de xufa i, damunt, l’ensalada.

La tomaca

Aporta hidrats de carboni, proteïnes i vitamina C. Si bé, està contraindicat per a afeccions estomacals per l'acidesa.

També et pot interessar