Timbal de corder amb puré de cigrons, bajoqueta i avellanes
Un viatge pel Mediterrani oriental
Amb aquesta recepta jugarem amb gustos i aromes ben intensos. Una carn tendreta adornada amb moltes espècies.
Preparem els utensilis i comencem a fer-la!
Ingredients
- 4 colls de corder
- 2 cebes
- 3 tomaques
- 5 alls
- 3 fulles de llorer
- 3 claus
- 8 prunes fresques
- Pebre negre en gra
- Canella en rama
- Oli OVE
- Herba-sana
- Ametles torrades
- Pebre blanc
- Sal
Per al puré de cigrons:
- 500 g de cigrons cuits
- Oli OVE
- Ratlladura de llima
- Canella en pols
- Anou moscada
- Pebre blanc
- Sal
Elaboració
- Sofregim tota la verdura amb les espècies.
- Hi afegim els colls salpebrats i ho cobrim amb aigua.
- Deixem que es cuine a foc lent.
- Una vegada estiguen cuits, esmollem la carn i colem el caldo.
- Triturem els cigrons, hi afegim les espècies i la ratlladura de llima, l’oli i el pebre.
- Ho rectifiquem d'aigua si es queda molt espés.
- Per altra part, li llevem el pinyol a les prunes, les tallem a quarts i les saltem lleugerament.
- Amb l’ajuda d’un motle, rossegem en una paella el corder i hi afegim una mica de caldo.
- Posem en un plat una mica de puré de cigrons, el timbal de corder damunt i les prunes. Ho empolvorem amb una mica d’ametla torrada i unes fulles d’herba-sana.
Coll de corder
És una carn saludable sempre que la quantitat i la freqüència del consum siga moderada, ja que té un alt de contingut de greixos que augmenten el colesterol. És una font de proteïnes d'alt valor biològic. Ens aporta les vitamines i minerals necessaris per a combatre el dèficit de ferro.
Servit amb les guarnicions que li hem fet hui, és un plat completíssim i molt nutritiu.